Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Események – hírek

Csapatunk elkötelezett a hallgatóságért, azért dolgozunk, hogy a színvonalas oktatás mellett kellemesen érezze magát minden hallgató mind az előadások, szemináriumok idejében, mind szabadidőben. Ehhez az infrastruktúra adott, sőt mondhatom, nem nagyon találtok modernebbet, főleg a pár hónapja átadott új épületnél. Persze a négy éve üzemben lévő házat is folyamatosan fejlesztjük. A kollégiumunk is ennek megfelelően, a fiatalok igényei szerint lett kialakítva, az évek során folyamatosan fejlesztve. Itt zömében kétszobás apartmanokban, kétágyas, légkondicionált szobákban laknak a hallgatók, apartmanonként saját fürdővel. Rendelkezésre áll közösségi tér, konyha és felszerelt kondiszoba is a szabadidő hasznos eltöltésére. Hamarosan a kültéri kondipark is átadásra kerül, ahol szintén lehetőség van edzeni. A közeli Halesz Park is futásra, mozgásra kiválóan alkalmas.
A campuson kívül a város is számos lehetőséget kínál, ezernyi programmal, egyetemi klubbal, kiskocsmákkal, színházzal, így nem fogtok unatkozni.
Ne feledjétek! Első a Corvinus, első Székesfehérvár!


Várunk benneteket!


Székesfehérvári Campus csapata

#együttalegjobbak #CorvinUS

Székesfehérvár-Horváth-Mezőszentgyörgyi.jpg

HÍREK

Sajtóközlemény
A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campusa és az Óbudai Egyetem
Alba Regia Műszaki Kara keresztféléves képzésben elindítja Iparvállalati
műszaki szakközgazdász/menedzser szakirányú továbbképzési szakját. 
A képzésre jelentkezni a Corvinus oldalán keresztül lehet február 15-ig.

SZC_IMMsajtotajekoztato_20210128

BEIRATKOZÁS – kollégiumi beköltözés 2020

Landoltak a Gólyák a Székesfehérvári Campuson

Rekordszámúelsőévessel kezdődik a 2020-2021-es tanév a Corvinus Székesfehérvári Campusán.Az egyetem duális képzési központja 2016-os indulása óta évről évre egyrenépszerűbb. 

Az eredmény azért is örömteli mert a növekvő hallgatói létszámmalpárhuzamosan folyamatosan nő a bejutáshoz szükséges ponthatár is. Az ideifelvételi eljárásban, a tavalyihoz képest, mintegy ötven ponttal magasabb volt abejutási küszöb. A legnépszerűbb szak továbbra is a gazdálkodási ésmenedzsment, de a többi alapszak és a mesterképzés tekintetében is emelkedőtendenciát mutat a hallgatói létszám. A mostani beiratkozás és kollégiumibeköltözés a rendkívüli helyzet miatt kicsit másképp történt, de az előírt óvintézkedésiszabályok betartása mellett jó hangulatban és zökkenőmentesen zajlott.   

Érettségizőknek

Kedves Érettségizők!


Az érettségi mindenki számára egy új „élmény”. Nekünk egyetemi oktatóknak, viszont már csak „egy dolog a sok közül” Ezért ajánljuk figyelmetekbe az utolsó napok indítása előtt a következőket.


Érettségi előtti napon


“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.” (Martin Luther King)


Jelenleg pszichológiailag a bevésés fázisában vagytok. A bevésés folyamata több tényező által befolyásolt, vagyis függ:


Az ismétlések számától
Akkor a leghatékonyabb a tanulás, ha a tanulásra szánt idő 60%‐át önellenőrzésre, vagyis az anyag felmondására fordítjuk, és csak 40%‐át töltjük el ismétléssel, vagyis az anyag újraolvasásával. Az ismétlésnél lényeges, hogy ne egyszerre ismételjünk sokszor, hanem időben osszuk el az ismétlések számát. ami azt jelenti, hogy bontsuk részekre az anyagokat. és minden rész között tartsunk egy kis pihenőt.


A szervezetünk és idegrendszerünk állapotától
Ez lehet egészségi és pszichés eredetű. Ezért még az utolsó előtti napokban ellenőrizd a tudásod, de az utolsó napon már töltsd aktív pihenéssel, minimum a délutánt. Este pedig min 8 óra alvással.


Személyes sajátosságainktól
Ami lehet hangulati, érzelmi, vagy egyéb. Azt tudnod kell, hogy a most már a felismerés pszichológiai fázisában vagy, amely során több tesztinger közül kell kiválasztani egy meghatározott, a memóriánkban már tárolt elemet. Vagyis amit épp abban a percben nem tudsz, azt nem biztos , hogy sosem tudtad, vagy hogy holnap sem tudod. A felejtés a tanulás egyik eleme- sajnos-, de tudnod kell, hogy nagyon fontos szerep jut az érzelmeknek ebben.


Motivációtól, érzelmeinktől, hangulattól
Ha elhiszed magadról, hogy képes vagy megoldani egy feladatot, már ettől az önbizalomtól és pozitív hozzáállástól sokkal nagyobb esélyed van a sikerre. Könnyű ezt mondani , de hidd el erről több kísérlet alapján tudok beszámolni. Ne arra gondolj mi nem ment, hanem arra, hogy milyen jó volt, amikor egy feladat sikerült. A vizsga előtti napon lehetőleg már ne tanulj. Ezt is nehéz tartani, de inkább légy nyugodt és magabiztos. Legyél pozitív magaddal szemben! Az agyunk roppant bonyolult „szerkezet”, és végrehajtja az utasításokat, amiket adunk neki. Ezért nem mindegy, hogy milyen gondolatokkal „edzed” a vizsga előtti napon!Érettségi napján


“Ha az ember nem aggodalmaskodik túl sokat bizonyos dolgok felett, akkor minden simán megy.” (Fabio Geda)


Reggel igenis légy önző, csak a saját elméddel és a saját egészségeddel foglalkozz!Fontos, hogy normálisan étkezz a vizsga napján. Bármikor is lesz a megmérettetés, figyelj oda arra, hogy betartsd a szokásos étkezéseidet. Ha étlen szomjan mész a számonkérésre, biztos lehetsz benne, hogy a teljesítményed megsínyli a dolgot!Ahogy fentebb is írtam, az agyunk azokat az ingereket segíti elő, amelyeket mi adunk neki. Így ma se felejtsd el: Sikerülni fog! Minél többször ismételgeted, annál jobban elhiszed, és annál hamarabb elkezdi szépen végrehajtani az utasításokat az agyad.A vizsgán, a teremben már nincs visszaút. ezért: Ne görcsölj! Ne vessz el a részletekben.Olvasd, vagyis nézd át az egész feladatlapot egyben először, hogy felmérd a dolgokat az optimális időbeosztáshoz.Olvass el minden kérdést figyelmesen és értelmezően!! Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a kapkodás miatt félreérted a kérdést és ugyan sok okos gondolatot leírsz, de valójában nem a kérdésre válaszolsz. Erre a szigorú pontozási útmutató ellenében senki nem tud neked pontot adni.Azzal kezdd, amit biztosan tudsz! Ne pazarolj el sok időt már az elején a gondolkodással! Olvasd végig az összes feladatot és kezdd azokkal, amikre tudod a választ. Így a biztos pontok már megvannak és a maradék időt hatékonyabban tudod a gondolkodásra szánni.A sorrend meghatározásánál vedd figyelembe a pontozást is! Ne fecsérelj túl sok időt az 1 pontos feladatokra, hanem mérlegelj! Ha jut erőd még gondolj erre is! Ügyelj arra, hogy a kézírásod könnyen olvasható legyen. A dolgozatnak legyen „képe”, vagyis áttekinthető, rendezett legyen.Az összecsapott dolgozat, a csúnya írás az mindig a gyenge minőség érzetét keltik, ami sajnos legtöbbször meglátszik a tartalom értékelésében is.SOK SIKERT KÍVÁNUNK A CORVINUS EGYETEM SZÉKESFEHÉRVÁRI CAMPUSÁNAK OKTATÓI NEVÉBEN:


Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid
egyetemi docens/rektori megbízott


Dr. Ősz Rita
egyetemi docensakadémiai koordinátor


Disznótoros a campuson 2020.02.22.

Ilyen volt az első Campus Disznótoros

 Corvinus Egyetem hallgatói és munkatársai számára rendeztük meg 2020. február 22-én (szombaton) “farsang farkán” az első Campus Disznótorost Székesfehérváron. Az esemény célja a csapatépítés és a közösségformálás volt egy kis hagyományőrzéssel fűszerezve.  

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.20. - 14:16:38