Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Versenyfelhívás

Adatvizualizációs verseny
2020. november 4., 23:59
1093 Budapest Fővám tér

A BCE Informatikai Intézete a Bixpert Kft. szakmai támogatásával adatvizualizációs versenyt szervez. A cél elsősorban olyan tehetségek felkutatása, akik jeleskednek az adatok mögött rejlő összefüggések feltérképezésében és ezeket képesek látványos vizualizációk formájában bemutatni. A hallgatóknak a verseny lehetőséget biztosít az eddig megszerzett közgazdasági, informatikai és adatelemző tudás kamatoztatására. A verseny mindenki számára hasznos lehet, aki az adatelemzés és vizuális adatfelderítés irányába szeretné továbbfejleszteni tudását.
Budapesti Corvinus Egyetem 
Jelentkezési határidő: 2020 november 4.12.00.
A versenyre regisztrálni/nevezni itt tudtok.

A pályázatok (a MicroStrategy-ben elkészített dashboard-ot/riportokat tartalmazó fájl) benyújtása a Moodle rendszeren keresztül történik a regisztrált résztvevőknek. A feladat Több adatkészlet is a rendelkezésetekre áll. Válasszátok ki ezek közül azt, amelyik a legtöbb összefüggést rejti és tárjátok ezeket fel, majd szemléltessétek is az eredményeket a tanultak alapján látványos vizualizációk/dashboard formájában!

A választható témák:

  • Forma-1 (1950-2020)
  • World Happiness Report
  • Földrengések (2000-2020)
A versenyhez kapcsolódóan MicroStrategy előadást és workshop-ot szervezünk. A Teams-es keretek közt szervezett képzés 2020. november 5.-e (csütörtökön) 9:00-11:00 óra között lesz megtartva. A verseny regisztrált résztvevőit meghívjuk erre az eseményre.
Vágólapra másolva