Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Ünnepi rajz- és esszépályázat

A magyar zászló és címer megünneplésére
2021. március 5., 12:00
1093 Budapest Fővám tér

A magyar nemzet összetartozásának – a Himnusz mellett – a legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer. A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet.
 

A pályázatra több témakörben, műfajban és korcsoportban lehet jelentkezni, egy pályázó egy műfajban viszont csak egy pályaművet küldhet be.

A pályázat beküldésének módja alább található.

A rajzpályázat esetében:
 
  • a Kárpát-medencében élő pályázók postai úton az alábbi postacímre: Nemzetstratégiai Kutatóintézet 1368 Budapest Pf.: 178.
  • a diaszpórában élő pályázók scannelve, elektronikus formában a rajz@nski.gov.hu e-mail címre küldhetik pályázataikat.
Az esszépályázatot benyújtók pályamunkáikat az essze@nski.gov.hu e-mail címre küldhetik.

A művek beérkezési határideje 2021. március 05. 12.00 (CET).

A pályázat díjazása:
 
  • A pályamunkákat műfajonként és korcsoportokként bírálják el.
  • A pályázat kiírói a korcsoportok első három legjobbnak ítélt pályamunka alkotóit jutalomban részesítik. A kiírók a kiemelkedő tehetségű pályamunkákat különdíjjal is jutalmazhatják.
  • A díjazott pályázók felkészítő tanárai (ha a pályamű beküldésekor a leírtak szerint megjelölésre kerülnek) szintén elismerésben részesülhetnek.
Információ: essze@nski.gov.hu
Vágólapra másolva
GEN.:2021.02.27. - 13:20:47