Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

PoC ötletpályázat

Proof of Concept program
2021. január 11., 12:00
1093 Budapest Fővám tér

A Budapesti Corvinus Egyetem 2020 decemberében elindította „Proof of Concept” (PoC) programját, amelynek keretében az egyetem alapszakos, mesterszakos hallgatóinak és doktoranduszainak nyújt pénzügyi és mentori támogatást projektötletük megvalósításához. A támogatás keretösszege 10.000.000 Ft, amelyből 10-12 projektötlet megvalósításának támogatására van lehetőség. A pályázatok benyújtásának meghosszabbított határideje 2021. január 11.

Proof_of_Concept_1900x600px_2  
Mivel az innovatív egyetemi kutatási eredmények sok esetben nem jutnak el a piacra lépéshez szükséges fejlesztési mérföldkövekig, és nem képesek áthidalni a kutatás és a hasznosítás között tapasztalható rést, ezért szükségét éreztük egy olyan finanszírozási alap létrehozásának, amely képes áthidalni ezt a helyzetet. A PoC program elsődleges célja, hogy az egyetemünkön keletkezett technológiák piaci hasznosításának elősegítése érdekében támogatást nyújtson. A szakmai és financiális támogatás lehetőséget nyújt a technológiák hasznosítási lehetőségeinek értékelésére, a megfelelő hasznosítási stratégia kialakítására, valamint arra, hogy a jelenlegi megoldásoknál gyorsabban juttassa el a technológiát egy olyan fejlettségi fázisra, amely által az alkalmas lehet üzleti jellegű hasznosításra.

A PoC programban pályázati úton lehet részt venni. A pályázók a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos és mesterszakos hallgatói, doktoranduszai lehetnek önállóan vagy kétfős csapatban. A pályázóknak a PoC program jelentkezési űrlapját kell beadniuk elektronikus formában a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok részére. 

  • Pályázat benyújtásának meghosszabbított határideje: 2021. január 11. (hétfő), 12:00
  • Pályázat benyújtásának módja: elektronikus úton a vik@uni-corvinus.hu e-mail-címen 
  • A további feltételekről, a beadás módjáról a Pályázati felhívásból tájékozódhatsz, valamint tájékoztatást kérhetsz a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vik@uni-corvinus.hu e-mail -címén.
Letölthető dokumentumok: 

A Proof of Concept program támogatását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma című pályázati konstrukcióján belül, a Budapesti Corvinus Egyetem által elnyert, 2019-1.2.1-EGYETEMIÖKO-2019-00022 számú pályázat biztosítja.

Budapesti Corvinus Egyetem 
Információ: vik@uni-corvinus.hu
Vágólapra másolva