Budapesti Corvinus Egyetem

Alumni hallgatók - Nemzetközi tanulmányok

Budapesti Corvinus Egyetem

Palik Júlia

Miután 2014-ben megszerezte mesteres diplomáját a Corvinus Nemzetközi kapcsolatok szakán, Palik Júlia a doktori programban folytatta tanulmányait, disszertációját 2020-ban védte meg a Corvinus Egyetemen. 2017-2018-ban vendégkutató volt az Oslo-i Egyetem Politikatudományi tanszékén, 2018 óta dolgozik az Oslo-i Peace Research Insitute-nál (PRIO). 2020 óta vezető kutató, jelenleg egy három és fél éves projektet vezet a Norwegian Research Council-nál, amely a lefegyverzés, demobilizáció és reintegrációs programok közötti kapcsolatot és azok a konfliktus kiújulására tett hatásait kutatja. Tematikus kutatói érdeklődése a polgárháborúk dinamikáját és harmadik felek beavatkozását célozza, míg térségileg az Öböl-régióval, a jemeni konfliktussal és a Fülöp-szigetekkel foglalkozik.

Derzsi-Horváth András

Derzsi-Horváth András 2010-ben végezte el a Corvinus Nemzetközi kapcsolatok mesterszakát, majd a berlini Global Public Policy Institute-nél dolgozott előbb kutatói munkatársként, majd projekt menedzserként humanitárius és biztonságpolitikai irányban. András jelenleg a Nemzetközi Vöröskereszt civil lakosság védelmét célzó programjának helyettes koordinátora Bogotában. A kollégák mentorálása mellett megújította, többek között, a szervezet nem állami fegyveres csoportokkal való párbeszédének irányelveit és az ehhez kapcsolódó stratégiát. András a Nemzetközi Vöröskereszt munkatársaként Kolumbián kívül Irakban, Mexikóban es Ukrajnában is dolgozott. 

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Rada Csaba

Miután 2007-ben megszerezte Nemzetközi tanulmányok MA diplomáját a Corvinuson, Rada Csaba a Külügyi- és Külgazdasági Minisztériumban kezdett dolgozni referensként. 2015 és 2017 között vezette a Minisztrérium MENA régióért felelős osztályát. 2017-ben szerezte meg doktori fokozatát a Corvinuson, jelenleg misszióvezetőként dolgozik Magyarország Ramallahi képviseleti irodáján.

Várady Nóra

Várady Nóra 2010-ben szerezte diplomáját a Nemzetközi tanulmányok ötéves szakon, majd a Külügyi- és Külgazdasági Minisztériumnál kezdett dolgozni. 2014 és 2016 között Magyarország dániai nagykövetségén volt konzul, sajtóért és kultúráért felelős attasé. Harmadik gyermeke születése után a start-up szektor felé fordult és a CEU InnovationsLab-nél kezdett dolgozni, a partnerekkel való kapcsolattartásért felelt. Jelenleg a WeAreOpen igazgatója.

Budapesti Corvinus Egyetem
X
GEN.:2024.04.25. - 22:06:37