Augusztus - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Ellátásilánc-menedzsment és duális ellátásilánc-menedzsment mesterszak (2017/2018 ősze)

Kedves érdeklődő Hallgatók!

A Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék sok szeretettel várja az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakos képzésére a jelentkezőket. A szak következőnek 2017/2018 tanév őszi félévében indul majd. Középtávú terveink szerint a mesterszakunk évente KÉTSZER, az őszi ÉS a tavaszi félévben indul majd a következő években.

A mesterszakot "normál" és "duális" formában is tervezzük indítani. A honlapunkon elérhető általános információk a "normál" és a "duális" mesterszakos képzéseinkkel kapcsolatban irányadó marad. A "duális" képzési partnereink száma folyamatosan bővül, ezzel kapcsolatban hamarosan további információkat teszünk majd közre.

Adminisztratív változás, hogy 2017-től Ellátásilánc-menedzsment mesterszaknak hívják a korábban Logisztikai menedzsment mesterszak néven futó képzést. Ez egyetemünkön tartalmi változással nem jár a képzésben. A névváltozás jobban tükrözi az anyag- és információáramlás átfogó, szervezeteken átívelő jellegét.

A duális mesterszakra való jelentkezésről általános információk itt érhetőek el. Fontos, hogy a duális mesterszakunkra való jelentkezés után (ami lezárult februárban!) kell a vállalati partnerekhez jelentkezni. Az egyetemi felvételi mellett ez praktikusan egy "állásinterjút" jelent majd a tavaszi, nyár eleji időszakban. Duális képzésünk céljáról és ütemezéséről itt érhető el áttekintés.

A duális képzés menetrendjét két szempontból is értékteremtővé formáltuk. Figyeltünk arra, hogy a hallgató folyamatosan eleget tudjon tenni egyetemi és céges kötelezettségeinek. Szorgalmi időszakban 3 napot tölt az egyetemen, és két napot a vállalatnál. A vizsgaidőszakokban pedig dedikált időt kap a vizsgákra való felkészüléssel. A munkahelyi elmélyült integrációt segíti, hogy a tavaszi időszakban (téli vizsgaidőszak végén) egy rövidebb, a nyári időszakban egy hosszabb egybefüggő periódust tölt a hallgató a cégnél.

A másik, számunkra és a cégek számára is fontos szempont, hogy az ütemezés mellett összhangot alakítsunk ki a tartalomban is. A duális képzési partnerek vállalják, hogy a hallgatót a mesterszakon oktatott tárgyakhoz kapcsolódóan fejlesztik, projektekbe vonják be. A partner vállalat választ egy-egy képzési fókuszt, és az egyetemi szaktárgyakból ezen fókuszhoz közel álló tárgyak tartalmához illeszkedően fejleszti a hallgatót. Ez azt jelenti, hogy félévente más és más témakörben mélyed el a hallgató, miközben végig szoros kapcsolatot lát az egyetemi oktatás és a céges gyakorlat között. A tartalmi kapcsolatokat a képzési terv tartalmazza (hamarosan elérhető itt).

Vállalati partnerek (a partnerek neve alatt a céges tájékoztató információk kerülnek fel folyamatosan):

- BI-KA Logisztika Kft. (Szolnok): logisztikai és disztribúciós fókusz (főként közúthoz kapcsolódóan), 2 fő, információk itt (hamarosan)

A BI-KA Logisztika Kft.-ről a vállalat honlapján olvashat további részleteket.

- EKOL Logistics Kft. (Budapest): logisztikai és disztribúciós fókusz, 4 fő - információk itt (hamarosan).

Az EKOL Logistics Kft.-ről a vállalat honlapján olvashat további részleteket.

- Flextronics Kft. (Tab): logisztika, tervezés az elektronikai bérgyártásban fókusz, 2 fő - információk itt.

A Flextronics csoportról a vállalat honlapján talál további részleteket.

- Grundfos Magyarország Gyártó Kft. (Székesfehérvár): lean menedzsment fókusz, 1 fő - információk itt és itt.

A Grundfos cégcsoportról a vállalat honlapján olvashat további részleteket.

- Mérés Kft. (Budapest): irodai folyamatmérési és folyamatelemzési fókusz, 2 fő - információk itt (hamarosan).

A Mérés Kft.-ről a vállalat honlapján olvashat további részleteket.

- Euro-Log Kft. (Budapest): logisztika fókusz, 2 fő - információk itt.

Az Euro-Log Kft.-ről a vállalat honlapján olvashat további részleteket.

- GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.-ről a szervezet honlapján olvashat további részleteket.

A Tanszék oktatói

Utolsó frissítés: 2017.11.07.