Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
25 26 27 28 29  

Informatikai menedzsment szakirányú továbbképzési szak-

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 15. a 2019. szeptemberében indítandó képzésre
Helyszín: BUDAPEST

Jelentkezési lap letöltése

Programunkra a közgazdász végzettséggel és a bemeneti feltételekben meghatározott, de a nem közgazdász  előképzettséggel rendelkezőket is várjuk.  A Bolognai rendszerű oktatási struktúrában a bemeneti diplomától függően különbözik majd  a szerzett szakképzettség oklevélben történő megnevezése is.

Más (nem közgazdász) bemeneti  feltétel esetén: informatikai menedzser

A képzés célja:

Az Informatikai menedzsment program elsődleges célja, hogy a résztvevők megértsék mindazokat a társadalmi, gazdasági, szervezeti és technológiai tényezőket, amelyek az új informatikai eszközök működésének eredményességét és sikerességét befolyásolják. Másrészről a program olyan informatikai alkalmazások bemutatását, alapos megismerését is célozza, amellyel a különböző funkcionális területek (marketing, pénzügy, számvitel, kontrolling, logisztika, emberi erőforrás menedzsment) eredményessége növelhető.

A képzések bemeneti feltételei: 

A képzésben bármely képzési területen legalább alapképzésben (főiskolai képzésben) szerzett oklevél, szakközgazdász szak esetén gazdaságtudományok alapképzési szakon szerzett közgazdász oklevél szükséges.

A képzés indításának feltétele: minimum 20 fő

 A képzés időtartama:  3 félév

A képzés formája: esti, (hetente kétszer, kedden és csütörtökön 17 órától kezdődnek a foglalkozások.)

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 90 kredit

A jelentkezés módja és feltételei:

A jelentkezés benyújtására elektronikus úton, levélben vagy személyesen van lehetőség. A jelentkezési laphoz csatolandó dokumentumok: végzettséget igazoló oklevél magyar és angol nyelvű változatának másolata (amennyiben utóbbi kiállításra került), nyelvvizsga másolata (amennyiben rendelkezik vele), önéletrajz.

Jelentkezés további feltétele: regisztrációs díj (5.000,-Ft) befizetése.

A felvételi döntés eredményéről elektronikus úton kapnak a jelentkezők tájékoztatást, ezzel együtt kiküldésre kerül a Felvételi határozat, Neptun azonosító, tanévkezdéshez szükséges valamennyi tudnivaló, valamint kiírásra kerül a tanulmányi rendszerben a féléves tandíj és a regisztrációs díj is.

Regisztrációs díj befizetésének határideje azonos a képzés első félév önköltségi díjának befizetési határidejével.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem bankszámlaszámáról, és a befizetésen közleményként feltüntetni szükséges adatokról a későbbiekben tájékoztatjuk ugyanitt a jelentkezőket.

A képzés finanszírozási formája: önköltséges

Az önköltség díja: 320.000 Ft/félév

A képzés díját a munkáltató átvállalhatja.

Érdeklődni lehet:

Kapcsolattartó/szakfelelős: Lakati Kornélia
Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 8. I. emelet 177.
Tel: (1) 482-5524
E-mail: kornelia.lakati(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Honlap: http://gazdalkodastudomany.uni-corvinus.hu/index.php?id=67602

A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak:

Üzleti ismeretkörök (vezetés-szervezés, számvitel, kontrolling, e-business, ellátási lánc menedzsment), információmenedzsment ismeretkörök (IT projektmenedzsment, IT stratégia, folyamatmenedzsment, IT audit, tudásmenedzsment, IT szolgáltatásmenedzsment) és informatikai ismeretkörök (rendszerfejlesztés, információs architektúra, IT biztonság, üzleti intelligencia, adatbányászat és adattárház, alkalmazásintegráció és ERP rendszerek).

 A képzés során elsajátítandó tudáselemek:

informatikai stratégia készítése, informatikai menedzsment feladatok, tudásmenedzsment kezdeményezések irányítása, folyamatszervezés, üzleti ismeretek, informatikai igények meghatározása és az igényeket teljesítő informatikai rendszerek kiválasztása és megvalósítása egyes szervezeti szakterületeken.

 A képzés során megszerezhető szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben:

Miközben a program általános, bármely szervezeti területen hasznosítható ismereteket kínál, közvetlenül is hozzájárul a következő munkakörök, projektfeladatok betöltéséhez:

- informatikai vezető (Chief Information Officer és helyettesei)

- informatikai fejlesztések, szolgáltatások szakmai vagy informatikai oldali projektvezetője.

- vezető tanácsadó általános üzleti, illetve informatikai tanácsadási területen.

- vezető rendszerelemző (Business System Analyst), illetve belső tanácsadó. 

Specializálódási lehetőségek:

A hallgatók választható tárgyak keretében szerezhetnek mélyebb ismereteket a nagy közigazgatási rendszerek menedzsmentjének, az informatikai jog és a személyazonosság-menedzsment, az e-kereskedelem, valamint a belső ellenőrzés témaköreiben.

További információk:

 

Utolsó frissítés: 2019.07.30.