Augusztus - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Mit érdemes eltanulni az Újvilágtól? A vállalkozószellemet! – Trash Talk a Corvinus BeetetőbenNegyedszer nyíltak meg a Corvinus Székesfehérvári Campus előadójának ajtói a Corvinus Beetető programsorozat érdeklői előtt. Új sportközgazdász mesterképzésünk meghirdetését követően vendégeink, Tőrös Balázs és Kovács Sándor beszéltek az amerikai ligákról, szenvedélyről, és arról, hogy lehet sikeres talk show-t csinálni tévés tapasztalat nélkül.
 
 
A Corvinus Beetető előadás-sorozatunk negyedik epizódja több szempontból is különleges volt.

Új mesterképzésünk, a Sportközgazdász meghirdetését is megünnepeltük vele, előadóink pedig igazi nagyágyúk, Tőrös Balázs és Kovács Sanyi voltak, akikhez moderátorként egyetemünk hallgatója, Katona Dani, a Fűzővel Kifelé! oldal főszerkesztője csatlakozott.

De mi az a Trash Talk? Beszélgetős műsor? Az amerikai sportligák és a magyar igények fura szerelemgyereke? Szakmai-szórakoztató fórum? Igen, ezek mind. A kétezres évek végéig az NFL, NHL, NBA mind csak egy távoli kontinens távoli sportligáit jelentették, már-már exkluzív sportcsemegének tűntek, amiket a hajnali órákban elvétve lehetett követni a sportcsatornákon. Aztán megjelent a Trash Talk hatfős csapata, és új színt hoztak a tematikus műsorkínálatba. Arra a kérdésre, hogy piaci résre reagáltak-e, vagy ők teremtették a piacot, felemás választ adtak: a feltételek adottak voltak, de gyakorlati próba nélkül sosem derül ki, hogy az amerikai sportoknak mekkora közönsége van Magyarországon.

A Trash Talk a multikulturalizmus legnemesebb formáját, a sportok, világlátások exportját képviseli, talán azt a tényezőt, amit a leginkább érdemes eltanulni az Újvilágtól: a vállalkozószellemet! Egyikük sem tanulta a szakmát, ha lehet ezt egyáltalán speciálisan tanulni. Két dolgot tudtak: azt, hogy hihetetlen passzió van bennük az amerikai sportok iránt, és gigantikus mennyiségű lexikális anyagot hordoznak a szabálygyűjteményektől a sportolók karrierjéig. 

A sikerhez ennyi elég is volt. Az övék a legnézettebb amerikai sportokkal foglalkozó talk show, műsorukat az is élvezettel tudja fogyasztani, aki egyébként laikus a témához.
 
Az amerikai focival, Super Bowl-lal és egyéb szakmai kérdésekkel foglalkozó beszámoló Katona Daninak köszönhetően a Fűzővel Kifelé! oldalon olvasható.

Utolsó frissítés: 2017.02.10.