Szeptember - 2019
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Aktuális workshopok és előadások

Rendezvények a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2018

James G. March emlékest - 2018. 11. 12
18:00-20:00 Corvinus Faculty Club, Szalon

 
Corvinusos barátai emlékeznek a szeptember végén elhunyt James G. March-ra, a szervezeti döntések iskolateremtő kutatójára, Egyetemünk díszdoktorára, a Rajk Szakkollégium Herbert Simon-díjasára. 
 
 
A szakmai szervezők, az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága, a Vezetéstudományi Intézet, a Döntéselméleti Tanszék és a Rajk Szakkollégium egy-egy kiselőadással emlékeznek James G. March életművére, és videón is felidézik a professzor egy-egy előadásrészletét, interjúját. A program állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárul. A résztvevők megkapják March professzor magyarul megjelent legutolsó könyvét.
 

A digitalizáció és annak társadalmi és gazdasági hatásai - 2018.11.13.

 

10:00-13:00, 14:00-17:00 (3 szekció) E.2001, E.311 + még egy terem szervezés alatt

szervező: Gazdálkodástudományi Kar, MTA Gazdálkodástudományi Bizottság

A konferencia a digitalizáció jelenségével, valamint annak társadalmi és gazdasági hatásaival foglalkozik. Az előadások három szekcióban kerülnek megrendezésre, amelyek az MTA Gazdálkodástudományi Bizottságának három albizottságához kötődnek (Ipar- és Vállalatgazdasági Albizottság, Marketingtudományi Albizottság, Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság).

Részletes program

 

Makerek és állampolgárok, avagy az innováció határai -  2018. 11. 15
18:00-20:00 C. épület, Könyvtár, Akvárium terem 

Szervező: Marketing, Média és Designkommunikáció Tanszék

Hogyan alakítható át a közös tudás közös megoldássá? Mi az, amire az iparágak nem adnak választ, és hogyan valósítsuk meg azt, amire igazán szükségünk van? A workshop és kerekasztal miniben bemutatja, hogy milyen eszközök, technikák és platformok állnak rendelkezésünkre ha a környezetünket és társadalmunkat élhetőbbé tennénk, de a rendelkezésre álló megoldások nem működnek. Hogyan lehetünk aktív innovátorok a digitális bütykölő műhelyekben, illetve azokon túl?

 

Tervezői alkotói kapcsolatteremtés a társadalom és a technológia kontextusában – A designkommunikáció filozófiai, közgazdasági, művészeti és pszichológiai közelítései - 2018.11.19.
12:00-13:30 E.340

szervező: Marketing és Média Intézet, Marketing-, Média és Designkommunikáció Tanszék

Interdiszciplináris kerekasztal beszélgetés. 

A digitális technológiák újjáalakítják a tervezés folyamatát, a tervezés megértését, elfogadását és prezentálását. A különböző felhasználói csoportok egyre interaktívabb, tevékenyebb (agilisabb) résztvevőkké válnak. Fontos tisztázni ezért a digitális technológiák környezetét. Sokak szerint ugyanis van a TECHNOLÓGIA  és van a TÁRSADALOM, azaz MI. Miközben nincs technológia nélkülünk; a TÁRSADALOM MAGA A TECHNOLÓGIA. Minden technológia nem más mint tervezés, TERVEZŐI KAPCSOLATTEREMTÉS eredménye. A beszélgetés vitaindító kérdései: Minden startupinkubáció 90%-ban üzleti fókuszú tudást ad. Miért? A pörgés és az extrémitás lesz a “szexi mivolt” kritériuma, vagy az erény értelmében vett középút, a gyakorlás révén elért boldogság és nem az "üzleti rés" által motivált, olykor a butaságot és tájékozatlanságot kihasználó kérészéletű extázis?

Minden ember tervező; egyben közgazdász, művész és/vagy filozófus? Miként érvényesülhet a kreativitás, a tudás öröme, a művészet és az etikai reflexió az ipar 4.0-ban?

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

 • Cosovan Attila, tervezőművész, BCE
 • Fenyvesi Bori, építész
 • Horváth Dóra, közgazdász-tanár, BCE
 • Mitev Ariel, közgazdász kutató, BCE
 • Sárkány Péter, filozófus, EKE-GTK
 • German Kinga, művészettörténész, MOME
 • Kaucsek György, pszichológus, ergonómus, MOME

 

Kaláka a 21. században - avagy megosztáson alapuló közösségi kezdeményezések - 2018.11.20.
17:00 Könyvár

szervező: Bársony Fanni, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet; Lazányi Orsolya, BCE Döntéselmélet Tanszék; Veress Tamás, BCE Gazdaságetikai Központ

Világszerte egyre több kezdeményezés tűnik föl, melyekben időnket, tudásunkat, kapcsolati hálónkat, eszközeinket osztjuk meg. Mi hajtja ezeket a kezdeményezéseket, mik a közös pontok és az eltérések? Kik és milyen indíttatásból vesznek részt? Milyen szabályokat alkotnak? Hogyan születnek a döntések? Mi segíti és hátráltatja a működésüket? A modern kor együttműködésének narratíváját keressük hazai közösségi kertek, co-housing, csináld magad műhelyek, szívességbankok és egyéb eszközmegosztó rendszerek képviselőivel.  

 

III. Szolgáltatásmarketing konferencia: Fókuszban a digitalizáció lehetőségei az üzleti tudományok oktatásában - 2018. 11. 21. 

9:00-13:00 E. 3001

Szervező: Marketing és Média Intézet, Marketing Tanszék

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete immár harmadik alkalommal rendezi meg Szolgáltatásmarketing Konferenciáját, ezúttal a Magyar Tudomány Ünnepe 2018 rendezvénysorozat keretében.

Harmadik konferenciánk központi témája a digitális technológiák alkalmazásának lehetőségei az üzleti képzésekben. Az elmúlt évtizedben a hallgatók tanulási stílusa, információbefogási jellemzői jelentős változáson mentek keresztül, ami kihívás elé állítja az oktatókat. A digitalizáció új lehetőségeket jelent mind az oktatás hatékonyságának és élménytartalmának növelésében, és ezzel a hallgatók megszólításában. Konferenciánk előadásai rávilágítanak ezekre a változásokra, új trendeket és megoldásokat mutatnak be, az értékteremtés új lehetőségeit járják körbe.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

Előzetes regisztráció

Kérjük, hogy legkésőbb 2018. november 16-ig regisztráljanak a https://goo.gl/forms/AqzM1GaypIKjv8qw2 oldalon. A konferencia honlapja: http://bit.ly/2DeNdVK

Részletes program

 

Tudás, technológia, társadalom a tudományos diákköri munkák tükrében - 2018.11.22
13:00-15:00 E. épület III-as előadó

szervező: Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács

Regisztráció: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=uAHd-

HZyzkqqnVdn8PSlr3O4xLE79VpLmjDH0GSaumRUMTY2Sk1NSktEV0VPQ1o2UEhONzhNUllJQi4u

A konferencia célja, hogy a rövid áttekintést adjon a BCE 2018. évi tudományos diákköri konferenciáján helyezést elért, legjobb dolgozatok témáiból, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóink kutatási eredményeiből.

 

 • 13.00–13.10 Megnyitó
  • Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke
 • 13.10–13.30 Sztálinbarokk Kolorcity – Avagy hogyan táncolt át a rendszerváltáson Kazincbarcika - Bendicskó Lilla
 • 13.30–13.50 Egy ágens-alapú modell hálózatelméleti elemzése - Németh András Áron
 • 13.50–14.10 Mátrai szállodák revenue menedzsment rendszereinek értékelése, és a technikák vendégelégedettségre gyakorolt hatásának vizsgálata - Palik Júlia
 • 14.10–14.30 Az adatvezérelt döntéshozatal megjelenése a magyar bankszektorban - Teszárik Eszter
 • 14.30–14.50 Az autózás új „világa”?! – Az elektromos autózás lehetőségei napjainkban - Drabancz Áron
 • 14.50–15.00 Zárszó
  • Berezvai Zombor, az ETDT titkára

 

Sztálinbarokk Kolorcity - Avagy hogyan táncolt át a rendszerváltáson Kazincbarcika

Előadó: Bendicskó Lilla

Ismertető: Bányászat, ipar, rendszerváltás és Kazincbarcika. Siker, kudarc, nyert vagy vesztett a város? Bendicskó Lilla a korabeli helyi sajtó és a személyes történetek szemüvegén keresztül mutatja be, mi történt Kanzincbarcikával a rendszerváltás alatt és után, hogy kapcsolódnak össze személyes élettörténetek a történelem fordulataival. Életképek a helyi bányászokról, és az új ipari óriás, a BorsodChem születéséről.

 

Az adatvezérelt döntéshozatal megjelenése a magyar bankszektorban

Előadó: Teszárik Eszter

Ismertető: Az adat az új olaj – ezt szerintem mindenki hallja hetente kétszer. És persze azt gondoljuk, hogy a nagy cégek, a multik, meg a bankok professzionálisan felhasználják és értik már mindezt. De valóban így van ez? Teszárik Eszter arról ad elő, miként jelenik meg az adatvezérelt döntéshozatal a magyar bankoknál, mennyire van jelen a profizmus, mennyire jó az implementáció, hol vannak a jövő fejlesztése területei. Mi van meg és mi hiányzik, hogy az adat ne folyjon el, hanem hasznosuljon.

 

Egy ágens-alapú modell hálózatelméleti elemzése

Előadó: Németh András Áron

Ismertető: Ágens-alapú modellezés során önálló egyének (ágensek) döntéseivel és interakcióival modellezük a gazdaság működését. Mennyire kapnak fontos szerepet egy ilyen modellben az egyének közötti kapcsolatok, és azok szorossága? Miben lenne más a gazdaság, ha az egyének máshogy kapcsolódnának egymáshoz? Németh András ezeket a kérdéseket vizsgálja majd előadásában.

 

Az autózás új „világa”?! – Az elektromos autózás lehetőségei napjainkban

Előadó: Drabancz Áron

Ismertető: Eljöhet egyszer az elektromos autók aranykora? – Drabancz Áron előadásában több oldalról járja körül az elektromos autózás elterjedési lehetőségeit. Hol tartanak a technológiai fejlesztések? Kész a társadalom az új technológia elfogadására, befogadására? Megéri az autóipari vállalatok számára az elektromos autók fejlesztése? Ezekre kaptok választ, ha eljöttök a Tudás, technológia, társadalom a tudományos diákköri munkák tükrében című konferenciára november 22-én.

 

Mátrai szállodák revenue menedzsment rendszereinek értékelése, és a technikák vendégelégedettségre gyakorolt hatásának vizsgálata

Előadó: Palik Júlia

Ismertető: Egy jó szálloda egyszerre vonzó az utazóknak, nyereséget hoz a tulajdonosoknak és növeli környéke turisztikai vonzóképességét. Palik Júlia azt járja körül előadásában, hogy a mátrai szállodák hogyan fejlesszék revenue management rendszereiket, hogy képesek legyenek a fenti hármas cél elérésére és hosszú távon való fenntartására. Ehhez különböző nézőpontokból, többféle módszertan egyesítésével közelít, amelyet egy fejlődési modellben foglal össze.

 

Karrier narratívák: válaszutak és döntések - 2018. 11. 23. 
10.00-12.00 Könyvtár, Akvárium terem

szervező: Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék 

EFOP 3.6.3. Kutatói életpályamodell kialakítása, mint fejlődési/fejlesztési folyamat: következményei a (fiatal) kutatók és felsőoktatás számára

Kutatásunk célja a fiatal oktató- kutatói karrierutak feltárása volt, különös tekintettel a lehetséges siker és fenntarthatósági értelmezésekre, az őket befolyásoló külső és belső tényezőkre. Narratív interjúkat készítettünk 30 fiatal oktató-kutatóval a BCE Gazdálkodástudományi karán, és ezek mentén megfogalmazódó főbb eredményeinkről szeretnénk beszélgetni Veletek.

Ha foglalkoztat, hogy melyek a kritikus karrier döntési helyzetek, hogy milyen megküzdési stratégiák vannak, és melyek segítenek a fenntartható és/vagy sikeres karrier (ki)alakításában, gyere kutatási workshopunkra és gondolkodj velünk együtt kutatási eredményekről, saját tapasztalatokról.

 

Digitalizáció, mobilitás, turizmus - 2018.11.26.
17:00 C.207

szervező: MMI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont

 

Bódis Gábor: A mobilitás integrálása a turisztikai desztinációk digitális márkakommunikációjába

A közlekedés integrálása a márka-eszenciába nem pusztán elméleti megközelítés, de gyakorlati versenyelőnyt jelent, amikor egy-egy hely ismertségét és látogatottságát kívánjuk növelni. Ezen egy kisség túl is lépve, ma már nem a versenyképességben áll egy-egy turisztikai desztináció márka-erőssége, hanem az együttműködésben és a networkingben. Néhány hazai és külföldi esettanulmányt is bemutatva megvizsgáljuk, hogyan illeszkedik a téma a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célrendszeréhez.

 

Munkácsy András-Miskolczi Márk: A közlekedés digitalizációja - A felhasználói élményt érintő digitális megoldások

A turisztikai élmény maximalizálásának kritikus komponense a desztinációk elérését szolgáló közlekedés megfelelő színvonalú biztosítása. A mobilitási feltételek javításának tárháza folyamatosan bővül, mely a digitális technológia egyre jelentősebb penetrációjának is köszönhető. Előadásunkban bemutatjuk az aktuális, fogyasztókat közvetlenül érintő technológiai megoldásokat, melyek a felhasználói élmény javításának mozgatórugói lehetnek a XXI. század közlekedésében, illetve ezek kapcsolódását a turizmus aktuális trendjeihez.

 

Jászberényi Melinda-Kökény László: Beléptek-e már az utazási irodák a 21. századba? - Marketingeszköztár elemzés az utazási irodák bevonásával

Az utazási irodák szerepe a turisztikai célú keresletben egyre inkább háttérbe szorul, különösen a fiatalabb generációk preferencia sorrendjében. Az e-kereskedelem és e-turizmus hatására a közvetítők szerepe és előfordulási helye áttevődtek a fizikai megvalósulás központból a webes, cyber térbe történő működésre. Kutatásunk során a mintánkba több mint száz utazásközvetítő, utazásszervező iroda, vállalat, hálózati szereplő került. Kutatásunk fókusza arra irányult, hogy feltárjuk, miképpen értelmezik marketingkommunikáció(juk)ban a 21. század digitalizációs kihívásait a megkérdezettek.

 

Zsigmond Gábor: Technológiai, közlekedési múzeumok a digitális korban. Lehetséges feladatok és várható kihívások

Az ipari örökség interpretációjának átalakulása, kulturális turisztikai attrakcióként való megjelenése előtt számos lehetőség áll. A kortárs múzeumi marketing, a turizmusfejlesztés irányai, a nemzetközi múzeumlátogatottsági statisztikák, a digitalizáció és vizualizáció nyújtotta lehetőségek, a sikeres nemzetközi példák, vagy éppen az ipari fejlődés átalakulásának társadalmi és egyéni dimenzióinak megértésének igénye mind olyan – néhány éve jelen lévő – dimenziók, melyek alapvetően jelentenek új kihívásokat, feladatokat és lehetőségeket az ipari örökség menedzsmentje számára.

 

Az infokommunikációs technológiák hatása a pénzügyekre - 2018.11.29.
9:00-13:00 E.3001

szervező: Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági jogi Intézet

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából intézetünk már nyolcadik alkalommal rendezi meg azt a minikonferenciát, amelyen lehetőséget biztosítunk intézetünk fiatal oktatóinak, kutatóinak és doktorandusz hallgatóinak kutatási részeredményeik bemutatására a vállalati pénzügyek, a számvitel, a társasági jog, az adózás és az üzleti etika területén. Most is nyolc izgalmas előadást hallgathatunk meg, melyeket majd meg is vitatunk.

Nők a munkaerőpiacon - képzések, jó gyakorlatok Izlandról és itthonról

Az ABCD projekt zárókonferenciája

Időpont: 2018. március 21. 10:00-13:00

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, III. előadó

Bővebb információ a Programtervezet-ben.

Rendezvények a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2017

2017. november 8.

Emberközpontú tudomány a Számviteli és Gazdasági jogi Intézet szervezésében

2017. november 15. 9:00-11:00

Találkozások a nyitott tudományért – a Corvinus Science Shop reggelije

2017. november 20.

Emberközpontú tudomány a Számviteli és Gazdasági jogi Intézet szervezésében

2017. november 23.

Magyar kockázatkezelési kutatások legújabb eredményei

Leadership in project management – Workshop

Time: 26.05.2017. 9:00 – 12:00

Venue: Corvinus University of Budapest, Fõvám tér 8., Budapest, Room 3005

The workshop focuses on contemporary issues of managerial competency development and change leadership.

Our guest and keynote speaker Dr. Ken Rhee is a well known expert and academic in the field: he has worked very closely with Richard Boyatzis, one of the founders of emotional intelligence in leadership and famous author in value based development. Professor Rhee has developed innovative methods in managerial assessment and competency development, working in change management projects with international MBA students, and presently he is Associate Dean of the College of Business Administration at University of Wisconsin–La Crosse.

During the workshop participants will be briefed by Professor Lee on contemporary debates in the above field, with special attention on leadership requirements in project management and ICT generated change or transformation. This will be followed by short thought-provoking presentations, and an open discussion guided by the audience’s interests regarding research type questions (research design, methods and publications) in the field, or conceptual, theoretical or pragmatic dilemmas. 

The meeting is designed for academics, researchers, program managers and PhD or master students with the broadest interest in leadership, management, project management, competency based learning and development.

 

Vizuális facilitálás képzés

A képzés időpontja: 2017. január 24-25. 9.00-18.00

A képzés helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem

Vizuális technikák elsajátítására nyílik lehetőség 2017. január 24-25-én. Vizuális technikák alkalmazása lehetővé teszi csoportmunkák, megbeszélések vagy előadások során elhangzó gondolatokat és/vagy a csoportfolyamatok jelen idejű megjelenítését nagy méretű papíron grafikus eszközökkel. A vizuális jegyzet az írás, a rajz, struktúrák és szimbólumok eszközeinek kombinációjából áll elő. Egyrészt segíti a facilitátori szerepeket, mivel a facilitátori munka látványosabb és interaktívabb lehet. Másrészt a résztvevők számára “láthatóbbá” teszi a gondolatmenetet, a vizuális nyelv maradandóbb emlékeket alkot és támogatja az ötletek, gondolatok felidézését. A kétnapos képzés során a résztvevők saját szakmai hátterükhöz illeszthető, saját feladataikat segítő grafikus technikákat sajátíthatnak el legyen az kutatás vagy oktatási tevékenység. A képző tapasztalatai szerint a vizuális technikák elsajátítása nem igényel különösebb művészi tehetséget, bárki sikerrel alkalmazhatja azokat!

A képzést Stenner Szilárd, a Grafacity Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. grafikus illusztrátora kíséri, 15 éves gyakorlattal bír az alkalmazott művészetek terén, munkáját a Formatervező művész, Mentálhigiénikus, Pszichodráma-vezető és Szervezetfejlesztő tanácsadó végzettségeire alapozza.

További tájékoztatás és jelentkezés: Lazányi Orsolya (orsolya.lazanyi(kukac)uni-corvinus.hu

 

Rendezvények a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2016

2016. november 24. 9.00

Oknyomozó tudomány minikonferencia a Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet szervezésében 

2016. november 24. 12:30

Múlt és jelen a hazai fogyasztásban

2016. november 28. 8.30

A felelősségteljes kutatás és innováció (RRI) hazai gyakorlatai

2016. november 30. 14:00

Növekedési tudásközpont - tudományos elméletek a gyakorlatban, gyakorlati eredmények a tudományban

 A felelősségteljes kutatás és innováció (RRI) hazai gyakorlatai

Időpont: 2016. november 28. 8.30.

Helyszín: BCE C épület 105 terem

A felelősségteljes kutatás és innováció (RRI) az EU egyik új elvárása a kutatási és innovációs rendszer tekintetében. Ugyanakkor a tudomány belső dinamikája is új és új utakat alakít ki a kutatás és innováció számára. Mindezek közös jellemzője, hogy rákérdezésre késztetik a kutatási és innovációs rendszer szereplőit: ki számít kutatónak és innovátornak? mi a kutatás és innováció kapcsolata a társadalommal? mi a kutatás és innováció szereplőinek és rendszerének a felelőssége, s hogyan intézményesíthető? A szimpózium során 3 jelenleg futó EUs H2020-as kutatáshazai partnerei mutatják be e kérdésekre adott válaszaikat. Minden előadáshoz egy-egy külső opponensi hozzászólás is kapcsolódik, ami az érdemi közös vita és tanulás megalapozását szolgálja.

 Részletes program itt található.

 

 

Michael G. McMillan: How to do the right thing even if no one is watching. 4 October 2016, 19:10-20:40, Building C, Main Auditorium

Michael G. McMillan, Ph.D., CPA, CFA is Director of Society EthicsTraining at CFA Institute. Dr. McMillan joined CFA Institute inOctober of 2008 after more than a decade as a professor of accountingand finance at Johns Hopkins University’s Carey School of Business andGeorge Washington University’s School of Business. Prior to pursuing acareer in academia, he was a securities analyst and portfolio managerat Bailard, Biehl, and Kaiser and Merus Capital Management in SanFrancisco, California. As the Director of Society Ethics Training, Dr.McMillan is responsible for creating and developing educationalcontent for CFA Institute members and investment professionals in thearea of ethics and professional standards.

Title of the talk: “How to do the right thing even if no one is watching”

Although ethical dilemmas are a normal and predictable part of mostjobs, they can be dangerous to your career if you are not prepared forthe organizational challenges that may test your personal values,moral beliefs, and commitment to doing the right thing. Thisinteractive presentation examines several real life ethical dilemmasthat professionals working in the financial services industry may facein the course of their careers.

Venue: Corvinus University of Budapest, 1093 Budapest, 4-6 Közraktár (i.e. Building "C"), Main Auditorium (second floor).

Main organizer and sponsor: CFA Society Hungary http://www.cfasociety.org/hungary/Pages/default.aspx

More details: http://finance.uni-corvinus.hu/index.php?id=clf0

 

Self as researcher: How the researcher’s internal world manifests itself in the work 11th - 12th of May

A two day workshop with Martin Ringer (Australia/France), András Gelei and Judit Gáspár (CUB) 

Date: 11th - 12th of May

Place: E297 

Aim: „Developing scientific skills and competencies of researchers through exploring how their inner worlds (values, culture, personality, interests, and personal/professional history) manifest themselves in the process of their conducting or supervising research.”

 

Schedule:

It is possible to take part separately in the three consecutive but still strongly related events: plenary / workshop 1 / workshop 2 – registration is needed under the following link: https://docs.google.com/forms/d/1oV4DvCR9OJm6dqCvUKjddMA5_W-06l-6gi26_P1lzpw/viewform

 


11th of May (Wednesday)

 9:00 - 11:00 presentation and panel discussion

 11:00 - 11:30 tee/coffee break

 11:30 - 13:00 workshop 1/1

 13:00 - 14:00 lunch break

 14:00 - 16:00 workshop 1/2

 

12th of May (Thursday)

  9:00 - 11:00 workshop 2/1

 11:00 - 11:30 tee/coffee break

 11:30 - 13:00 workshop 2/2

 13:00 - 14:00 lunch break

 14:00 - 16:00 workshop and closing plenary 2/3

 

Outline of the events:

Plenary and panel discussion

Subtitle: “Concepts and conversation”

Description: A plenary session involving a presentation by Martin Ringer and a panel discussion involving András Gelei and Judit Gáspár. The presentation will outline key concepts relating to the way in which the complex constellation of conscious and unconscious intrapsychic dynamics in researchers and their supervisors influence vital choices throughout the lifetime of a research project. The panel session will enable the audience to engage in a thought provoking conversation to progress these ideas, introduce new ideas and to think together about the practical consequences of the ideas presented.

 

Workshop 1

Subtitle: “Experiential exploration and experimentation”

Description: This workshop will engage participants in a series of experiential explorations that make visible some of the ways in which the inner world of the researcher manifests itself in the work. The workshop will enable participants to explore the interface between their personal motivations, aspirations and fears, and their work. The last part of the workshop will involve an integration group.

 

Workshop 2

Subtitle: “Case studies and practical consequences”

Description: Participants will interact in case studies and simulations that evoke the same dynamics that occur in practice during the conduct of, supervision of and evaluation of research. Learning will be drawn from these practical enactments and some ideas will be developed on how to apply this learning in the everyday life of the researcher and research supervisor. The last session of the day will be an integration/application group that draws together experiences from the plenary and the two workshops.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.