Május - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

For information in English click here

Az alábbiakban Lánczi András rektor úr köszöntőjét olvashatják

Kedves Hallgatónk!

Köszöntöm abból az alkalomból, hogy felvételt nyert az ország egyik legjobb felsőoktatási intézményébe: a Budapesti Corvinus Egyetemre. Az Egyetem minden polgára nevében gratulálok a sikerhez és elismerésem Önnek, családjának és tanárainak az ide vezető úton végzett kemény munkáért.

Bízom benne, hogy Egyetemünkön megtalálja majd azokat a lehetőségeket, amelyek az egyetemi éveket igazán értékessé és örömtelivé teszik: új gondolatokat, szakmai kihívásokat, barátokat.

A beiratkozás folyamatát segíteni és a lehetőségekhez képest egyszerűsíteni kívántuk, ezért minden olyan információt, amelyre a beiratkozásig hátralévő közel másfél hónapban szüksége lehet, összegyűjtöttük a golyak.uni-corvinus.hu információs oldalon.

A golyak.uni-corvinus.hu honlapon egyebek között megtalálja

• a kollégiumi jelentkezésre vonatkozó információkat (pályázati kiírás, benyújtandó igazolások listája),
• az Intézményi Tanulmányi Tájékoztatót,
• az egyetemi gyűjtőszámla, valamint a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszer pénzügyi moduljának működésére vonatkozó leírásokat,
• az Egyetem informatikai rendszerének használatára vonatkozó tájékoztatást,
• az egyes pályázati folyamatokhoz kapcsolódó szervezeti egységek elérhetőségeit, nyitva tartását,
• a Diáktanácsadó Központ tájékoztatását a fogyatékos hallgatók részére,
• az Egyetemi Könyvtár tájékoztatóját,
• felvilágosítást a hallgatói juttatásokról,
• linkeket a karspecifikus információkat tartalmazó oldalakra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a honlap információs tartalmát folyamatosan bővítjük.

Remélem, tájékoztatásunk mindazon kérdésekben segíti majd, amelyek a beiratkozással és egyetemi tanulmányainak megkezdésével kapcsolatosan felvetődnek.

Engedje meg, hogy sikeres, eredményes időszakot, örömmel és lelkesedéssel teli egyetemista éveket kívánjak Önnek a Budapesti Corvinus Egyetemen!

Budapest, 2018. július19.

Üdvözlettel:

 

Dr. Lánczi András
egyetemi tanár
rektor

Ünnepélyes Tanévnyitó Szenátusülés

A kollégiumi jelentkezésre vonatkozó információk

Kedves Felvételizők!

A budapesti és székesfehérvári képzési helyre szóló pályázati felhívás a pályázat menetének leírása, valamint további információk a Budapesti Corvinus Egyetem Kollégiumi Bizottságának weboldalán találhatóak.  

A Hallgatói Térítési és Jutatási Szabályzat 5. számú mellékletét képezi a Budapesti Corvinus Egyetem kollégiumainak és a kollégiumban működő szakkollégiumainak szervezeti és működési rendje és annak mellékletei.

Felhívjuk a figyelmet, hogy kollégiumi elhelyezésre az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre felvettek egyaránt pályázhatnak!

 

BELÉPÉS A NEPTUN RENDSZERBE

A BCE HÖK Kollégiumi Bizottságának elérhetőségéről és nyitva tartásáról itt tájékozódhat.

Tájékoztató az önköltség részletfizetéséről


A BCE Hallgatói Térítések és Juttatások Szabályzat 26.§, 27.§ szakaszai alapján részletfizetést kizárólag a második aktív félévet és azt követő féléveket megkezdő hallgató igényelhet. A beiratkozás félévében nincs lehetőség részletfizetésre.  

Tanulmányi Tájékoztató 2018-2019

A Tanulmányi Tájékoztató ide kattintva elérhető.

Tájékoztató a NEPTUN-os gyűjtőszámla használatáról a BCE hallgatói részére

A gyűjtőszámla használatáról, a gyűjtőszámlán keresztül történő befizetések végrehajtásáról ezen az oldalon tájékozódhat. 

Tájékoztató az Egyetem informatikai rendszerének használatáról

 

Kedves új Hallgatónk!

2018. július 27-én az Ön adatai bekerülnek a Budapesti Corvinus Egyetem Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerébe, ezáltal létrejön egy – Önhöz tartozó hat karakteres felhasználói azonosító (Neptun kód) és a Neptun rendszerben érvényes átmeneti jelszó, melyet a tanulmányi rendszerbe való belépésekor, majd meg kell változtatnia. A Neptun azonosítóját és a tanulmányi rendszerben érvényes jelszavát az Egyetem által küldött elektronikus levélben kapja meg, 2018. augusztus 1-ig.

Az adminisztrációs és információs rendszerek nem megfelelő használatából számos kellemetlensége adódhat a tanulmányai során (nem tud tantárgyakra vagy időben vizsgára jelentkezni, stb.), ezért kérjük, hogy az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassa végig:

A Budapesti Corvinus Egyetem további informatikai rendszereinek (informatikai laborok, egyetemi email, portál, e-learning rendszerek, stb.) használatához központi felhasználói azonosító (CUSMAN kód) és jelszó szükséges.

Hallgatók esetében a NEPTUN kód és a CUSMAN kód gyakorlatilag AZONOS (csak a NEPTUN kód nagybetűi a CUSMAN kód esetében kisbetűk lesznek). Az informatikai rendszerekben (CUSMAN) használt jelszava LEHET a NEPTUNBAN beállított jelszótól KÜLÖNBÖZŐ, de LEHET ezzel AZONOS is.

CUSMAN jelszó megadása:

A visszaélések elkerülése érdekében az új jelszó megadása csak EGYSZER LEHETSÉGES, ezért kérjük a megadott jelszót őrizze meg. A alábbi linken az Ön NEPTUN kódja és születési ideje alapján történő azonosítás után, megadhatja a központi informatikai rendszerekhez használt jelszavát:

CUSMAN rendszer kezdeti jelszó megadása

Néhány hasznos információ a rendszereink használatához (WiFi, VPN, e-mail, Office 365, elérhetőségeink)

Diáktanácsadó Központ

Diáktanácsadó Központ elérhetőségei:

·       Budapest, Fővám tér 13–15. (Sóház) fszt. 1.

·       diaktanacsado(kukac)uni-corvinus(pont)hu

·       http://diaktanacsado.uni-corvinus.hu

Központvezető: Dr. Németh Marietta

A Diáktanácsadó Központ célja,

az egyetemi hallgatók életminőségének javítása, és az esélyegyenlőség biztosítása.

A Diáktanácsadó Központ fő feladatkörei:


1. tanulmányi tanácsadás
2. pszichológiai- és mentálhigiénés tanácsadás

3. az Egyetem pihenő-és közösségi terének, a működtetése
4. fogyatékkal élő hallgatók támogatása

1.      A Diáktanácsadó Központ egyéni tanácsadással segíti, és információkkal látja el a hallgatókat tanulmányi ügyekben, úgymint egyéni tantervek kialakítása, vizsgarend megtervezése, eligazodás a kreditrendszer, valamint a tanulmányi – és vizsgaszabályzat labirintusában. Támogatást nyújt a legkülönfélébb tanulmányi ügyekkel kapcsolatos ügyintézések optimalizálásához. Az egyetemi hallgatók tanulmányi kérdéseikkel a Diáktanácsadó Központ keretein belül működő kortárs segítőkhöz fordulhatnak, akik az Egyetem felsőbb éves hallgatói, és már megfelelő tapasztalattal rendelkeznek tanulmányi ügyekben.

2.      A Diáktanácsadó Központban pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás működik, ahol pszichológusok nyújtanak segítséget a legkülönfélébb élethelyzetekben adódó problémák megoldásában. Így pl. stresszkezelési nehézségek, teljesítményt rontó fokozott szorongás, tanulási nehézségek, konfliktuskezelési hiányosságok, önértékelési zavarok esetében. Ezen kívül bármilyen életvezetési nehézséggel, valamint családi-, és párkapcsolati problémával lehet fordulni a Diáktanácsadóhoz. A pszichológiai tanácsadás négyszemközti helyzetben történik, előzetes bejelentkezés alapján. A Diáktanácsadó Központ részt vállal a pszichológiai kultúra terjesztésében és a mindennapi életben alkalmazható pszichológiai ismeretek átadásában, előadások és tréningek szervezésével. A Diáktanácsadó Központ szolgáltatásai ingyenesek.

3.      A kortárssegítők közel 200 nm alapterületen működtetik az Egyetem pihenő-és közösségi terét, a NapKözit (főépület alagsorában az étterem mellett). A tér nap közben pihenésre, feltöltődésre, tanulásra és kiscsoportos beszélgetésekre szolgál, 17 óra után pedig különféle közösségi programoknak ad helyet.

4.      Az Egyetem, a fogyatékkal élő hallgatók segítésére minden karon fogyatékosügyi koordinátort nevezett ki. Az egyetem fogyatékosügyi koordinátora, a Diáktanácsadó Központ vezetője. A fogyatékkal élő hallgatók a tanulmányi kedvezményeik, mentességeik, és támogatásuk ügyében, valamint bármilyen problémájuk esetén, a kari vagy az egyetemi fogyatékosügyi koordinátorhoz fordulhatnak.

5.      Felhívjuk a figyelmet, hogy a hallgatók csak abban az esetben tarthatnak igényt támogatásra, amennyiben kari koordinátoruknál a félév elején jelentkeztek és szakértői véleményükkel regisztráltak.


 

A fogyatékosügyi koordinátorok nevei és elérhetőségeik:

Egyetemi fogyatékosügyi koordinátor, és a Társadalomtudományi Kar koordinátora:
Dr. Németh Marietta
Tel.: 482 7483
marietta.nemeth(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Gazdálkodástudományi Kar koordinátora:
Rózsa Melinda 
Tel: 482 5493
melinda.rozsa(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Közgazdaságtudományi Kar koordinátora:
Zsille Éva
Tel: 482 5350
eva.zsille(kukac)uni-corvinus(pont)hu

A könyvtári szolgáltatások igénybevételénél

Eszenyi-Bakos Kinga, olvasószolgálati könyvtáros munkatárs nyújt segítséget.
Tel:482-7088
kinga.bakos2(kukac)uni-corvinus(pont)hu

 

Egyetemi Könyvtár

Kedves Elsősök!

Reméljük, könnyedén veszik az akadályokat és mielőbb beilleszkednek az új környezetbe. Könyvtárunk várja Önöket, itt begyűjthetik az ajánlott szakirodalmat, találkozhatnak barátaikkal és közösen tanulhatnak. Biztosan sok mindent szeretnének tudni a könyvtárról, ebben segít az alábbi összefoglaló.

Felvilágosítás a hallgatói juttatásokról

Az Egyetemen igényelhető juttatásokról a BCE HÖK Diákjóléti Bizottságának honlapján tájékozódhat.

 

 

Nyelvtanulási lehetőségek

Az idegennyelv-tanulási lehetőségekről IDE kattintva tájékozódhat.

 

 

 

Kari információs oldalak

Utolsó frissítés: 2018.08.07.