Október - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 25 26 27
28 29 30 31  

Oktatóink gondolatai

 

Aczél Petra: "Próbáld meg nem a magad nevében élni a világot, hanem a világ nevében élni magadat." Hamvas Bélának ez a gondolata határozza meg számomra azt a szolgálatot és elkötelezettséget, ami a tanításhoz, a tudományhoz, a hétköznapok tevékenységéhez fűz. És ezt a gondolatot szeretném, sorvezetőül, hallgatóimnak ajánlani, amikor szakmailag műveltté, emberileg még értékesebbé és érettebbé válnak egyetemi éveik alatt."

Bokor Tamás: "Tanítva tanulunk, tanulva tanítunk."

Géró Györgyi: „A tanár megérintheti az örökkévalót, sohasem tudja, hogy meddig ér a hatása." (Marx György)

Dr. Kovács Gábor:A tanár kinyitja az ajtót. Te magad lépsz be.” (kínai mondás)

Dr.Pfister Éva: "„Az emlékeinkben mások mintáit hordozzuk magunkban- írta Kenneth J. Gergen, váljunk méltóvá ehhez a szerephez!"

Martin József Péter: "A legfontosabbnak azt tartom, hogy a hallgatók ne csak írni tanuljanak meg gazdaságról és üzletről, hanem meg is értsék az alapösszefüggéseket. A bonyolult dolgokat egyszerűen megfogalmazni - ez a gazdasági újságírás sava-borsa, és ehhez nyújt támpontokat a gazdasági újságírás óra."

 

 

 

Hallgatóink gondolatai

„Sok döntést hozunk életünk során, de az egyik legfontosabb a megfelelő egyetem és szak kiválasztása, hiszen itt alakítjuk ki szakmai és közösségi lehetőségeinket. Életem egyik legjobb döntése az volt, hogy a Corvinus kom-média szakát választottam, mert amellett, hogy nemzetközileg elismert, magas szinten folyó oktatást nyújt, nem vesznek el az egyéniségek, sőt számos lehetőséget kínál, amelyek segíthetik a fejlődésüket. Az egyetemen kialakuló közösség nem csak egy közösség, aminek egy tagja vagy, hanem egy életérzés, amelyet ha megtapasztalsz, szívesen emlegeted majd a jövőben: én a Corvinus Egyetem KOMMÉDIA szakára jártam.” (Fodor Veronika)

„Miért szeretek a Corvinus Kommunikáció és média mesterszakára járni? Mert számomra ez egy életérzést jelent. Ha az órák előtt bemegyek a terembe, tudom, hogy a helyemen vagyok.  Szakmai fejlődés, önálló gondolatok kifejtése, kiváló oktatók, interaktív feladatok, inspiráló közösség, remek hangulat. Ezek mind csak kis szeletei annak az egésznek, amik olyan pozitív élményeket jelentenek számomra, amiket nem hiszem, hogy máshol megtalálnék.”  (Dobos Lilla)

„’Kommédia’, hogy a média legyen végre Újmédia! Ennek a missziónak az a lényege, hogy a kissé hanyatló és sokszor unalmas klasszikus médiát meg kell változtatni, amelyhez a mi évfolyamunkra, a mi fiatal gondolkodásunkra és újító ötleteinkre is szükség van.” (Stumpf Beáta)

„A Corvinusra felvételt nyerni nem más, mint egy rangos egyetemre bekerülni és egy külön világba belecsöppenni. Szórakozva tanulni és tanulva szórakozni: ez a közgáz-aura. Ahol a ’Kommédia’ nemcsak egy szak, hanem egy életérzés és egy összetartó közösség is egyben, amelyben lehetőségünk van szakmai betekintést nyerni a kommunikáció és a média színtereibe és intézményeibe, együtt fejlődni, szórakozni, valamint egy izgalmas út során közösen felnőni a szakmához.” (Biacsics Boglárka)

„Kommunikálnak, tehát vagyunk. Ezzel a mondattal tudnám leginkább jellemezni a szakunkat, hiszen ezen az egyetemen éreztem eddig leginkább, hogy diákközpontú az oktatás, az ügyintézés. Továbbá ez a mondat a szakra járó diákok harci kiáltása is lehetne, hiszen az egész világ kommunikál, és ezért képeznek minket, kommunikátorokat. Eddigi egyik legjobb döntésemnek tartom, hogy a Corvinusra jelentkeztem, mert az oktatás színvonala mellett az egész egyetem az atmoszférája európai, modern és tanulóközpontú.” (Szabó Szandra)

„Corvinus, mert megérdemlem :) Egy évvel ezelőtt még álmodni se mertem volna, hogy egyszer majd a Corvinus Egyetem hallgatójának fogom magam vallani. Korábban nagyon sok ismerősöm mesélt már nekem erről az intézményről és szinte kivétel nélkül csupa pozitív dolgot említettek. Most, hogy már ennek a közösségnek a tagja vagyok, csak megerősíteni tudom őket. Színvonalas oktatás, jó hangulat – itt igazán önmagára tud találni az egyén. A kommunikáció- és médiatudomány szakról vagy jót, vagy rosszat. :) Mivel rosszat nem tudok, jó pedig annyi van, hogy sorolhatnám egész nap, ezért csak annyit: itt a helyed!” (Karaszek Nóra)

„A kommunikáció és médiatudomány mesterképzés olyan magas szintű képzést nyújt, amely lehetővé teszi a diákjainak, hogy kellően elmélyíthessék mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat. Célja az olyan kiváló szakemberek képzése, akik megfelelő háttértudással és magabiztossággal könnyedén érvényesülni tudnak a szakmában. Mindehhez az iskola és a tanárok többéves rutinja nyújt segítséget.” (Uti Boglárka)

„Már jelentkezésemkor tisztában voltam azzal, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem egy magas színvonalú intézmény. Az a diák, aki külföldön készül tanulmányai folytatására, nagyobb eséllyel indul egy nemzetközileg elismert diplomával. Az egyetem központi elhelyezkedése és könnyű megközelíthetősége már csak hab a tortán. A diákoknak nagy teret adnak; megadják az esélyt, hogy kifejezzük saját gondolatainkat, megosszuk ötleteinket. Számomra ez a fajta nyitottság garancia arra, hogy a munka világába csöppenve is elboldoguljunk. Itt tanulva úgy érzem, hogy számos lehetőségem van, ami a lehető legjobb érzés egy diák számára. A nyelvoktatás magas színvonalú, rengeteg választható tárgy felvételére van lehetőségünk. A kommunikációnak nem csak az alapjait tanítják, hanem a mélyebb tudást eredményező tudományos részt is. A nehezen értelmezhető anyagokat jól el tudják magyarázni. Az előzetesen megtanult tananyagot más tárgyakhoz is fel lehet használni, könnyen „összeáll a kép”. Az olyan gyakorlati tárgyak, mint pl. a Beszédtechnika tartós fejlődésre adnak lehetőséget.” (Ritecz Márta)

„Az érettségi előtt egy évig Kaliforniában tanultam, majd a budapesti Károlyi Mihály magyar-spanyol tannyelvű gimnáziumban érettségiztem, ezért nyilvánvaló volt számomra, hogy mindenképpen egy olyan pályát szeretnék választani, ahol nemcsak a nyelvek iránti szeretetemet kamatoztathatom, hanem fejleszthetem kommunikációs képességeimet is. Mivel diplomata szeretnék lenni, úgy gondoltam, hogy ehhez a pályához elengedhetetlen egy magas szintű kommunikációs készség elsajátítása, valamint a médiatudományokban való jártasság megszerzése. Mivel szüleim és nagyapám is a Corvinus egyetem jogelődjénél szereztek diplomát (és szorongatták a Marx szobor ujját egy-egy húzós vizsga előtt :)) egyértelmű volt számomra, hogy én is az általuk mindig büszkén emlegetett intézményt választom továbbtanulásom céljául. A kommunikációs tréning volt számomra az egyik legemlékezetesebb kurzus. Hihetetlen, hogy az embernek pár óra leforgása alatt milyen gyorsan javulnak a kommunikációs képességei, és mindez úgy, hogy közben jól érezzük magunkat – ez számomra egy életre szóló élményt nyújtott. Oktatóink mindig a legújabb ismeretek segítségével igyekeznek a tárgyakat színesíteni. A szak vezetésének fontos, hogy a tanórákon kívül a szünetekben is állandóan kommunikáljanak velünk, így lehetőséget adnak nekünk az időközben esetlegesen felmerült kérdések gyors es hatékony tisztázására. Úgy érzem már eddig is sok ismerettel gazdagodtam, pedig hol van még az a diploma? Nekem a Corvinus egy státusz-szimbólum, önbizalmat ad. Egyszerűen szeretek idejárni, mivel már az első évfolyamon összekovácsoltak minket és ezért a közösség nagyon jó. Az oktatók igazságosak, és soha sem az érdekli őket, amit a diák nem tud, hanem arra törekszenek, hogy a lehető legjobbat hozzák ki belőlünk, s hogy a saját tudásukat, ha erőfeszítésekkel is, de a fejünkbe verjék. :)” (Bodnár Anita)

„Érettségi idején olyan dologról kell döntenünk, ami egész életünkre kihatással lesz: a továbbtanulásról. Egyetemek és főiskolák tucatjai kínálnak különféle minőségű oktatást a diákok számára. Én a döntést az utolsó pillanatokra hagytam, elmentem pár nyílt napra. A különböző iskolák bemutatói között szakadéknyi különbségek voltak. Szervezettségben, odafigyelésben és minőségben is toronymagasan a Corvinus vitte a prímet. Maga az intézmény neve eldőlni látszott, hiszen a név azok számára is ismerősen cseng, akik középiskolai tanulmányaik elején tartanak. Az ismertség és a felsőoktatási rangsorokban elfoglalt előkelő pozíciók ösztönöztek a leginkább arra, hogy ide jelentkezzek.

Olyan szakot kerestem, ami egyértelműen társadalmi jellegű. Mérlegeltem a képességeimet és azt, hogy mit kezdhetnék, mit dolgozhatnék ezzel a képzettséggel. A mobilkommunikáció, az interkulturális üzleti kommunikáció és az információ korában szükség van olyan emberekre, akik ezeket a jelenségeket a helyükön kezeik. Kommunikációs diplomával sokféle munkakört el lehet látni, ez amolyan „joker” szakma. Olyan tudásra kell szert tenni, aminek birtokában széles körben hasznos lehet az ember. Később szervezeti kommunikációval szeretnék foglalkozni, például egy mobilkommunikációs cégnél.” (Budinszki Gábor)

„Miért választottam a Corvinuson a komm-médiát? Elsősorban az egyetem presztízse és a profizmusa miatt. Szerettem volna a legjobbaktól tanulni, és úgy éreztem ez az egyetem lesz az, ami a képességeimet maximálisan fejleszteni tudja. Magát a képzést pedig azért preferáltam, mert már gimnazista koromban is kiderült, hogy ’jó a beszélőkém’ viszont szerettem volna ezt mind a gyakorlatban, mind elméleti szinten megfelelő ismeretekkel alátámasztani. Nem utolsó sorban ennek az egyetemnek tetszett a legjobban a légköre, amikor nyílt napon itt voltam, ami nem csak az előadásokban merült ki, hanem abban is, ahogyan a diákok jártak-keltek az egyetemen. Úgy éreztem, itt a helyem! :)” (Simon Flóra)

 „A mai világban egyre fontosabb szerepet kap az intézmény, ahonnan diplomát szerez valaki. Noha a Ba/Bsc elméletileg egyenrangú egy egyetem és egy főiskola között, a tantárgyaknak és a tananyagoknak követniük kell az aktuális helyzetet, hogy a szakokról kikerülő fiatal diplomások azonnal be tudjanak lépni a munkakörbe és hasznos tagjai legyenek a különböző szervezeteknek. Úgy érzem, a Corvinuson megtalálhatom ezt, sőt a legjobb és legelismertebb tanárok és professzorok adhatják át tudásukat. A Corvinus nagyon elismert és dicséretre méltó múlttal rendelkezik, a jövő elvárásaival szemben is kiválóan megállja a helyét. Mindezek mellett a hallgatók is nagyon segítőkészek, barátságosak, a tantermek nagyon jól felszereltek és a Financial Times szerint 2009-ben a világon a 6. legjobb gazdasági egyetem volt. A Corvinus kommunikációs képzésén a kommunikációtudomány egyik legmeghatározóbb személye tanít (Horányi Özséb), így a tanulók biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb és legújabb elméleteket sajátítják el. Nagyon sok tárgy a médiatudomány és a kommunikáció eddig ismert határait feszegeti, ugyanakkor sok más tárgy segítségével a hallgatók egy szélesebb látókörhöz jutnak.” (Bakó Hunor)

Utolsó frissítés: 2018.11.30.