Július - 2016
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
25 26 27 28 29 30 31

Turizmus Központ

A Turizmus Központ 2014 szeptemberétől működik a Marketing és Média Intézet önálló szervezeti egységeként.

A Központhoz tartozik a Turizmus- és vendéglátás alapszak (BA), amely a Budapesti Corvinus Egyetemen 2007 óta nagy népszerűségnek örvend. Képzési programunkra országos szinten a legmagasabb pontszámmal nyernek felvételt a hallgatók.

Turizmus menedzsment mesterszakunkat (MA) magyar és angol nyelvre 2010-ben akkreditáltattuk, amely a meghatározó nemzetközi irányzatokhoz is igazodva a turisztikai fogadóterületek, vagyis desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások és vállalatok menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Cornell University közötti együttműködés keretében 2013 őszétől mind egyetemünk hallgatói, mind a hazai turisztikai szakma számára lehetőség van a Cornell online certificate képzéseiben is részt venni. A Cornell az amerikai Ivy Liga egyik patinás egyeteme, ahol a Turizmus-vendéglátás képzés a világ élvonalában van. Az együttműködés eredményeként a Cornell Hospitality Management, Hospitality Marketing, illetve Hotel Revenue Management kurzusa a Corvinus International Study Programjának közreműködésével távoktatással végezhető el.

2014-ben első alkalommal került sor turizmus szakirány indítására a Gazdálkodástani Doktori Iskola keretében, ezzel a gazdálkodási területen egyedülálló módon az alapképzéstől a Phd képzésig nyújtunk képzési lehetőséget a turizmus területén.

A Turizmus Központ oktatóinak szakmai felkészültsége kiváló. A képzés gyakorlatiasságának erősítése érdekében több tárgyunk oktatásába a turisztikai desztináció menedzsment szervezetekben és vállalkozásoknál dolgozó, jórészt vezető pozícióban levő szakembereket is bevonjuk.

A Turizmus Központnak saját Facebook oldala van, amelynek célja a Corvinus Turizmus- és vendéglátás, illetve Turizmus menedzsment szakos hallgatóinak szakmai közösséggé kovácsolása.



Utolsó frissítés: 2016.06.14.