Július - 2019
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Honorary Professor ceremónia – Prof. Milena Pavlova| 2017.05.05.

Honorary Professor ceremónia – Prof. Milena Pavlova

2017.máj.2.

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat és a hallgatókat, hogy egyetemünk szenátusa Prof. Milena Pavlovát, (Maastricht University), kiemelkedő akadémiai teljesítményéneknek elismeréseképpen, valamint az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék munkájához való hozzájárulásáért „címzetes egyetemi tanár” címmel tüntette ki.

      

Prof. Pavlova a Honorary Professzor diplomát ünnepélyes keretek között vette át 2017. május 2-án, az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék által rendezett Egészség-gazdaságtani és Egészségpolitikai minikonferencia keretében. Az eseményt Prof. Kovács Erzsébet dékánasszony nyitotta meg, majd egyetemünk Rektora, Prof. Lánczi András beszélt az egyetemünk nemzetközi stratégiájáról. Az eseményen részt és köszöntőt mondott Mr. Elzo Molenberg, Misszióvezető helyettes a Holland Királyság Nagykövetségéről, valamint Prof. Niek Klazinga (University of Amsterdam; OECD Paris), egyetemünk Doctor Honoris Causa professzora. Prof. Pavlova tudományos teljesítményét és egyetemünk sikereihez való hozzájárulását Baji Petra (Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék, BCE) és Prof. Wim Groot (Maastricht University) méltatta. Az ünnepélyes ceremónia után Prof. Pavlova „“The social burden of formal and informal out-of-pocket payments for health care services” címmel tartotta meg székfoglaló előadását.

Az beszédek, és az előadások elérhetők az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék honlapján:

    

Dr. Milena Pavlova, PhD az egészségügyi közgazdaságtan és egészségpolitika szakterületének ismert és nemzetközileg elismert képviselője, a Maastrichti Egyetem docense. Kutatási területe az egészségügyben fizetett térítési díjak, hálapénz, fizetési hajlandóság, preferenciák mérése. 2007-2013 között egy nagyszabású Európai Bizottság által finanszírozott FP7 nemzetközi kutatási program vezetője, számos nemzetközi kutatási program résztvevője. Több mint 140 publikációjából 92 jelent meg akadémiai peer-reviewed folyóiratban, ebből 59 impakt faktorral rendelkező folyóiratban. Citációinak száma 1010 (google scholar). Dr. Pavlova 12 PhD hallgató témavezetője volt, és további 11 PhD hallgató témavezetője ma is. A BMC Health Service Research tudományos folyóirat szerkesztője. Kiemelkedő tudományos teljesítményének elismeréseként 2016-ban Axa Award kutatási kiválósági díjban részesült.

Dr. Pavlova az elmúlt évtizedben jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék kutatási, publikációs és oktatási tevékenysége fejlődjön és gazdagodjon. Dr. Pavlova és az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék munkatársai közötti kutatási együttműködés tíz évre nyúlik vissza. Vezetésével az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék munkatársai 2007 és 2013 között részt vettek egy öt éves Európai Bizottság által finanszírozott FP7 nemzetközi kutatási programban „Assessment of patient payment policies and projection of their efficiency, equity and quality effects. The case of central and eastern Europe”. A program keretében, Dr. Pavlova társ-témavezetésével szerzett PhD fokozatot Baji Petra, az Egészségügyi Közgazdaságtan docense. A sikeres együttműködés eredményeként hét közös angol nyelvű publikáció született peer reviewed folyóiratokban. Az ASSPRO program befejezése után jelenleg is folytatódik a kutatási együttműködés Dr. Milena Pavlova és az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék munkatársai között az Európai Bizottság által finanszírozott HealthPro65+ program, valamint a 2016-ban induló AXA kutatási program keretében, melyek további közös publikációkhoz vezettek/vezetnek. Ezen túl az együttműködés kiterjed közös konferenciaszervezésre és részvételre.

A két egyetem között a 2015/16-os tanévben kezdődött meg az együttműködés az oktatás területén is, mely kiterjed az oktatói és hallgatói mobilitásra, közös tananyagfejlesztésre, melyet a jövőben közös pályázati tevékenységgel kínunk erősíteni. A kölcsönös tapasztalatok segítik a Tanszéket a tananyagfejlesztésben és egy új egészség-gazdaságtani mesterprogram tantervének kialakításában.

Dr. Pavlova eddigi szakma életútja, kutatási, publikációs eredményei valamint egyetemünkkel való közel két évtizedes kapcsolata alapján indokoltan jelölt a „címzetes egyetemi tanár” kitüntető címre. Kinevezése várhatóan elősegíti azt, hogy az oktatási és kutatási együttműködés szorosabbá, kiterjedtebbé váljon egyetemünk és a Maastrichti Egyetem között.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com