Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Egy új képzési forma úttörői tettek sikeres záróvizsgát| 2019.06.26.

Az egyetem Székesfehérvári Campusán köszöntötték azokat a mesterképzésen részt vett hallgatókat, akik mint leendő sportközgazdászok az országban egyedülálló módon nappali tagozatos, duális formában végezték el a tanévet és vizsgáztak.

A diplomavédéssel lezárult a Sportközgazdász mesterképzés első évfolyamának munkája, amelyet ünnepélyes ceremónia keretében zárt az évfolyam a Székesfehérvári Campuson.

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a fontos képzési struktúra úttörőinek, akik elindították a szakot, valamint a hallgatóknak, akik részt vettek a képzésben. „Egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik rendelkeznek a sport szeretetével, valamilyen szintű ismeretével, de mellette a pénz fogalmával is tisztában vannak. A sport területén komoly üzleti vállalkozásokról van szó: a rengeteg állami, önkormányzati, európai uniós és a rengeteg szponzorációs támogatás mellett ezek már nem követhetőek, illetve fejleszthetőek a jó értelemben vett amatőr szemlélettel.” – fogalmazott a polgármester a szakértelmet és gyakorlatot kívánó munkáról, a képzésről pedig azt mondta, hiánypótló kezdeményezés, ezért lehetőség az egyénnek a kiteljesedésre, a közösségnek pedig szükséges kívánalom.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja kiemelte, hogy amikor a Corvinus Székesfehérvári Campusának dinamikus fejlődéséről van szó, akkor az infrastrukturális fejlődés mellett kiemelt jelentőségű a duális oktatási hagyományok megteremtése is. Hozzátette, hogy a pénteki napon a legelső duális képzés hallgatói lezártak egy időszakot. Tapasztalataik szerint jól felkészült szakemberek kerülnek ki a sportközgazdász szakról, akik tisztában vannak a módszertannal és gyakorlattal is.

A vállalati partnerek képviseletében Imre Géza, a Budapest Honvéd Sportegyesület sportigazgatója gratulált. A duális képzési formát választó hallgatók egyébként az Alba Regia SC, a Budapesti Honvéd SE, a Talmácsi Group és a Lagardere Sports Hungary együttműködő partnereknél szereztek gyakorlati tapasztalatokat.

A hallgatók közül többen kiemelkedő teljesítményt értek el tanulmányi eredményük, tudományos teljesítményük terén, és van, aki a PhD-képzésen való továbbtanulást választotta.

2019 őszén immár a sportközgazdász mesterképzés harmadik évfolyama kezdi meg tanulmányait Székesfehérváron, amire duális formában az országban egyedül álló módon a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa nyújt lehetőséget.

Forrás

Utolsó frissítés: 2019.03.11.