Október - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Nyílt nap

Nyílt nap a Közgazdaságtudományi Karon

A Közgazdaságtudományi Kar elsősorban arra büszke, hogy a hallgatói a megfelelő elméleti és technikai ismeretek birtokában különösebb gond és erőfeszítés nélkül képesek válaszolni arra a kérdésre, hogy az Európai Központi Bank egy százalékos kamatemelése merre mozdítja az aggregált fogyasztást, vagy egészen pontosan miért fizetünk Norvégiában 5,14-szer annyit egy Big-Mac-ért, mint Magyarországon.

Mert nagyjából ez a közgazdaságtan. Van egy (egy?!?, négymillió!!!) releváns gazdasági kérdésünk, amire mindenképpen válaszolni szeretnénk, vagy egy kiterjedt eszközrendszerünk, amely segítségével fontos információkat facsarunk ki adatokból és mesterséges gazdaságokat építünk, s ezen eszközök felhasználásával válaszolunk a feltett kérdésre.

A közgazdaságtan IZGALMAS és HASZNOS. E két tulajdonságát próbáljuk majd nagyon röviden bemutatni a 2018. december 17-én 10 órától rendezett nyílt napunkon.

Nem hagyományos nyílt napot szervezünk. Miközben Ön potenciális csoporttársaival sétálgat az egyetem különböző épületei és létesítményei között, csoportvezetőjétől informálisan érdeklődhet, hogy újra ezt a Kart választhatná-e, ha megtehetné, s mi az, ami nagyon jó az adott szakban. A mini-előadásokon (mini-makro óra, nemzetközi, hallgatói élet, ösztöndíj lehetőségek) megtudhatja, hányfajta nyelv közül választhat, hány külföldi egyetemmel van kapcsolata a Karnak, hogy juthat az Alkalmazott közgazdaságtan szakon szerzett diplomával együtt Bamberg-i diplomához, milyen ösztöndíj lehetőségei vannak, hány számítógépe van az egyetemnek, milyen programokat használnak a Kar hallgatói napi rendszerességgel, s miért érdemes részt venni a diákszervezet munkájában.

 

Nézz be hozzánk!!

Tetszik-e a környezet, ahol tanulni fogok? Kényelmes a szemináriumi terem széke? Látom majd a táblát? Lenyűgöző az előadóterem? Barátságos a könyvtár? Megtalálom a büfét? El tudok jutni az egyik épületből a másikba 20 perc alatt?

Ilyen és hasonló jellegű kérdésekre kaphatsz választ, ha „benézel” a nyílt nap sorozatunkra.

Tudj meg minél többet az egyetemi életről és jelentkezz be bármelyik pénteki napra ITT!

Részletek ITT

 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.