Január - 2018
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Üdvözöljük a Gazdálkodástudományi Kar honlapján!

Dékáni köszöntő

Kedves Érdeklődő!

Üdvözlöm a „KÖZGÁZ” márkanéven ismert Budapesti Corvinus Egyetem legnagyobb karának, a Gazdálkodástudományi Karnak a honlapján.

2006 óta az üzleti karrierre készülő, közgazdász pálya iránt érdeklődők a bolognai rendszerben induló alapképzéseinkre adhatják be jelentkezésüket. A Gazdálkodástudományi Karon a 2014/2015-ös tanévre 7 alapszakot hirdettünk meg: gazdálkodási és menedzsment (BA), kereskedelem és marketing (BA), nemzetközi gazdálkodás (BA), pénzügy és számvitel (BA), turizmus-vendéglátás (BA), gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki (BSc), gazdaságinformatikus (BSc). Kínálatunkban két további angol nyelvű alapszak is szerepel, a Business and Management, és az International Business programok.

Az elért rangsorpozícióinknak, valamint nemzetközi elismertségünknek köszönhetően mindegyik szakunkra sokszoros – átlagosan hétszeres - a túljelentkezés. A Business and Management angol nyelvű alapszakunk 2009-ben elsőként Magyarországon megszerezte az EFMD (European Foundation for Management Development) nemzetközi akkreditációját (EPAS), a maximálisan elérhető öt évre. A program re-akkreditációjára 2014-ben kerül sor.

A Bolognai rendszer keretében a 2009/2010-es tanév tavaszán indítottuk mesterszakjainkat. Az MA/MSc programokra nemcsak friss diplomásokat, hanem az üzleti élet világában jártas érdeklődőket is várunk. Programjainkat nappali, esti, és esetenként levelező tagozaton is indítjuk. Kínálatunk angol nyelvű szakokkal egészül ki, melyek közül kiemelkedik a szintén EPAS akkreditált angol nyelvű MBA programunk.

Az első diploma megszerzése után tanulni vágyókat nagy múltra visszatekintő szakirányú továbbképzéseinkkel, valamint rövid felnőttképzési  programokkal várjuk.  

Sok évtizedes oktatói és szakmai tapasztalat áll a hátunk mögött. Reményeink szerint végzett hallgatóink olyan elmélyült elméleti és magas szintű gyakorlati ismeretek birtokába jutnak, melyek alkalmassá teszik őket a gazdaság és a közszféra különböző területein a későbbiekben vezetői pozíciók betöltésére. Akik pedig tudományos pályát szeretnének választani, a doktori képzésben, két doktori iskolánk (gazdálkodástani, informatikai) valamelyikében folytathatják tanulmányaikat.

Az üzleti világ viharos gyorsasággal globalizálódik. Éppen ezért képzéseinkkel hallgatóinkat nem csak a hazai üzleti karrierre készítjük fel, hanem a nemzetközi üzleti életben való helytállásra is. A nálunk végzett hallgatók képesek arra, hogy akár itthon, vagy bárhol a világban a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően végezzék munkájukat. Mi nem csak nyelveket tanítunk, hanem bizonyos tárgyakat idegen nyelven is oktatunk. Több neves külföldi egyetemmel kettősdiploma szerződésünk van. A legjobb egyetemekkel, üzleti iskolákkal állunk kapcsolatban, melyek hallgatócserék keretében külföldi tanulmányi lehetőséget biztosítanak hallgatóink számára . Az Erasmus és a PIM valamint a bilaterális csereprogramoknak köszönhetően évente kb. 350 hallgatónk tölthet el egy szemesztert 120 európai, illetve tengerentúli felsőoktatási partnerintézményünk valamelyikében.

Tagjai vagyunk a CEMS-nek, amely a legkiválóbb üzleti iskolák globális szövetsége. A CEMS-nek minden országból csak egy intézmény lehet a tagja. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországot a BCE Gazdálkodástudományi Kara képviseli ebben az elit klubban 1996 óta.  A CEMS mester diploma, a Master in International Management, a Financial Times üzleti képzések rangsorában évek óta az első helyek valamelyikén szerepel.

Remélem, honlapunk információi felkeltették érdeklődését. Ha eldöntötte, hogy tényleg gazdasági szakember szeretne lenni, s nemcsak diplomát, hanem tudást is akar szerezni, akkor jelentkezzen hozzánk. A választásnál vegye figyelembe, hogy a már itt tanuló diáktársak pezsgő, jól szervezett diákélettel várják Önt.

Remélem, hogy a Corvinuson köszönthetem.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita

dékán

 

 

Utolsó frissítés: 2016.07.29.