Június - 2017
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 24 25
26 27 28 29 30  

2014-s változások (Windows 7, SCCM 2012 R2)

Szoftver önkiszolgáló

Egyetemünkön évek óta az SCCM (Microsoft System Center Configuration Manager) szoftvert használjuk, minek segítségével hatékonyabban tudjuk az egyetemi gépek szoftvereit karbantartani és frissíteni.

Ez a technológia lehetővé teszi az úgynevezett meghirdetéses szoftvertelepítést, ami a felhasználónak engedélyez előre összeállított programok feltelepítését rendszergazdai jogok nélkül!

Az így telepített programok nem csak egy felhasználónak lesz elérhető hanem bárkinek azon a gépen ahol a telepítés megtörtént.

A telepítés sokszor észrevétlenül, állapot jelzés nélkül történik meg! Csak azoknál az alkalmazásoknál van lehetőség bevatkozni ahol az feltétlenül szükséges (pl. licenc szerződés elfogadás

Szoftver önkiszolgáló működése - Amit ön látni fog belőle

Kattintson a Start menü - Minden program - Microsoft System Center 2012 R2 - Configuration Manager - Szoftverközpont alkalmazást indítsa el.

Ebben az ablakban látja az ön számára meghirdette alkalmazások listáját.
Ha kiválaszt egy programot a szoftver leírását látja.
A Telepítésre kattintva indul a folyamat. CSAK EGYSZER KATTINTSON RÁ MÉG HA LÁTSZÓLAG NEM IS TÖRTÉNIK SEMMI! 5-10 VÁRAKOZÁS UTÁN A PROGRAM TELEPÜL EBBEN AZ ESETBEN!

Kérdések, válaszok:

Miért nem ugyanazt látom minden gépen?
A kiajánlás bizonyos feltételekhez vannak kötve. Pl. az adott program hardver, szoftver feltételeknek megfelel e

Kattintottam a Futtatásra de nem történik semmi.
Több program telepítésénél különböző paramétereket meg kell adni a telepítés folyamán. Ezeket előre megadtuk, hogy az önnek a lehető legkényelmesebb és működőképes legyen. Ebben az esetben sokszor a program teljesen rejtve települ. Pár percen belül (10-30) a programnak meg kell jelennie a start menüben, ha ez nem történik meg hívja a HelpDesket a 7507-en.

Windows XP SCCM 2007


Hogyan is működik? - Amit ön látni fog belőle.

Milyen programok érhetőek el jelenleg ebben a formában:

7 Zip: gyors, hatékony, ingyenes tömörítő és kicsomagoló program. Segítségével kiváltható a sokkal kevesebbet tudó WinRar és WinZip, további információk: http://www.7zip.com/

Nero BurnRights: amennyiben a gépén található CD/DVD író programokkal nem sikerül a média megírása, egy hibaüzenetet kap akkor ezt a csomagot kell kiválasztania és futtatnia. Ezek után a hibának meg kell szűnnie.

OpenProj: a Microsoft Projectet hivatott kiváltani ez az ingyenes program. Az előzővel megegyező funkciókkal, ismerős felhasználói felülettel áll a felhasználók rendelkezésére, ráadásul a meglévő MS Project állományainkat is meg tudjuk vele nyitni. További információk: http://openproj.org

C: és D: meghajtók töredezettség mentesítése: meghatározott időközönként szükség lehet arra, hogy a lemez töredezettségét megszűntessük, ezáltal növelve a számítógép teljesítményét. A program futtatásához elvileg rendszergazdai jogosultság szükséges, de ha innen indítja akkor felhasználói üzemmódban is lehetővé válik az optimalizálás. CSAK a merevlemezeken értelmezhető a művelet (a C: biztos ilyen), annak ellenőrzésér, hogy a D: helyi lemez-e vagy sem a Sajátgépet kell futtatni és itt megnézni.

Amos: Az Amos erős és könnyen használható strukturális egyenlet-modellezéssel (SEM) lát el minket. Képessé tesz bennünket arra, hogy valóságosabb modelleket alkossunk abban az esetben, ha önmagukban alkalmazunk standard többváltozós statisztikákat vagy összetett regressziós modelleket. Ebben a verzióban az Amos-t már könnyebben beilleszthetjük az SPSS munkamenetébe.

Microsoft Office 2010

Adobe Acrobat legújabb verzója

Adobe Flash legújabb verzkója

FreeCommander

Oracle (SUN) Java

Utolsó frissítés: 2016.07.28.