Augusztus - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Köszöntjük a Döntéselmélet Tanszék weboldalán!

 

A Döntéselmélet Tanszék oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a legfontosabb menedzsment tevékenységnek - a döntéshozatalnak - elméleti és módszertani kérdései állnak. Célunk, hogy elősegítsük a vállalati döntéshozatali gyakorlat fejlesztését.

Oktatási és kutatási tevékenységünket a probléma centrikusság jellemzi. Ez a közelítésmód megmutatkozik az alapképzéstől a PhD képzésig terjedő minden magyar, angol, valamint francia nyelven oktatott kurzusunkban. Két átfogó kurzusunk van, a Döntéselmélet és a Döntési technikák című stúdiumok. Mester és posztgraduális valamint PhD szinten oktatjuk a Döntéselmélet című tantárgyunkat, amely az Egyetemen több évtizedes múltra tekint vissza, ugyanakkor a menedzsment területek egyik leggyorsabban fejlődő ágaként folyamatos fejlesztést igényel. A döntések hátterét vizsgáló Döntéselméletet egészíti ki a Bologna rendszerű képzésben Bachelor szinten oktatott és kifejezetten gyakorlatorientált Döntési technikák című tantárgyunk, amely azt célozza, hogy a hallgatókat valós problémák megoldására készítsük fel, felvértezzük őket a problémamegoldás legismertebb technikáival, és lehetővé tegyük, hogy ezek alkalmazását készség szinten elsajátítsák. A felnőttképzési programok keretében a Tanszék 2009 őszén meghirdeti Döntéshozatali módszerek elnevezésű rövid képzési idejű, ún. kompetencia-fejlesztő programját.

A Döntéselmélet Tanszék kutatási portfóliója azt példázza, hogy az elmélet alkalmazott jellegéhez kapcsolódóan a kutatási témáinkat igyekszünk az oktatásfejlesztési tevékenységünkkel integrálni. Kutatási területeink a következők:

 

 • stratégiai döntéshozatal módszertani kérdései

   

 • a racionalitás és a kreativitás megjelenése a döntéshozatal során

   

 • a vezetés és döntéshozatal szerepe a vállalati versenyképességben

   

 • az érintettekhez fűződő kapcsolatok és az üzleti teljesítmény viszonya

   

 • a vállalati társadalmi felelősség szerepe a döntéshozatalban

   

 • fenntartható fejlődés

   

 • a döntéstámogató információk és a teljesítménymenedzsment összefüggései

   

 • időnyomás alatti döntések

   

 • a kockázat megítélése

   

 • a kultúra hatása a döntéshozatalra

   

A Tanszék munkatársaival a Vállalatgazdaságtan Intézet titkárságán keresztül vehetik fel a kapcsolatot, a 482-5114 telefonszámon keresztül vagy személyesen (1093 Budapest, Fővám tér 8. I/137.). Tanszékünk a Vállalatgazdaságtan Intézet alatt működik, az intézet központi weboldala a vallgazd.uni-corvinus.hu címen érhető el.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com