Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Tanszéki hírek

A Fulbright Hungary 20 éves lett

A Fulbright Hungary 2012-ben húsz éves lett. A Döntéselmélet Tanszék vezetője, Zoltayné Paprika Zita a program korábbi résztvevőjeként közreműködött a Fulbright programot bemutató videóban.

A videót az alábbi linken tekinthetik meg:

www.youtube.com/watch

 

Szántó Richárd az év fiatal kutatója lett

Tanszékünk munkatársa, Szántó Richárd (Losonci Dáviddal megosztva) nyerte el a 2012. „Az év fiatal kutatója” díjat. A díj odaítélésénél meghatározó volt a pályázók publikációs tevékenységének minősége, mennyisége, valamint az egyetemi oktatói munkában, mind magyar mind pedig angol nyelven nyújtott, nemzetközileg is elismert tevékenysége. Döntő szempontként vettük figyelembe, hogy mindkét díjazásra javasolt kolléga nemzetközi impakt faktoros publikációval rendelkezik.

Zoltayné Paprika Zita egyetemi tanári kinevezése

A Döntéselmélet Tanszék vezetője, Zoltayné Paprika Zita 2011. szeptember 1-től kapta meg egyetemi tanári kinevezését.

Felhívás demonstrátori jelentkezésre

A BCE G. Kara demonstrátori pályázatot hirdet demonstrátori feladatkör betöltésére a 2011-2012 tanévre.

A Pályázat innen letölthető.

 

Tanszéki együttműködés a Family Business területén

A Döntéselmélet Tanszék, a Felelős Családi Vállalkozók Egyesülete, valamint a Családi Vállalat Akadémia együttműködési megállapodást kötött azzal a szándékkal, hogy lehetőségük szerint segítsék a family business kultúra és a döntési kultúra hatékony összekapcsolását és fejlődését, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás kérdéseinek, lehetőségeinek jobb megismerését

- az érintett családok/cégek körében,
- a közgazdász hallgatók között,
- a menedzsment szakterületen, és
- a tágabb társadalomban.

Az együttműködés a kutatás és az oktatás terén számos lehetőséget kínál az érdeklődő hallgatók, elsősorban demonstrátorok számára.

A partner szervezetekről további információkat az alábbi internetes oldalakon találnak:

www.fbn-h.eu

www.csaladivallalatakademia.hu

MEGHÍVÓ

A Béke Nobel díjas társadalmi vállalkozó, Muhammad Yunus fémjelezte Grameen Creative Lab és egy ausztriai mikrohitelező társaság, a good.bee szervezésében

SOCIAL BUSINESS LAB

néven, egynapos műhelymunkát rendezünk a Budapesti Corvinus Egyetemen. Délelőtt előadások, délután kis csoportos beszélgetések keretében társadalmi célú üzleti lehetőségeken gondolkozunk.

Időpont: 2010. október 5., kedd 8.30-18.30

Helyszín: BCE Főépület, Fővám tér 8., Fsz. III. előadó (délelőtt)

Regisztráció:  a <u>http://www.socialbusinesstour.com/tour/budapest/registration/</u> honlapon, határidő: szeptember 27.

A részvétel ingyenes, a rendezvény nyelve angol. A résztvevők számára a szervezők büféebédet biztosítanak. További részletek ITT, és/vagy a <u>www.socialbusinesstour.com</u> honlapon.

 

 

Mini-konferencia és workshop a Döntéselmélet Tanszék szervezésében

A Döntéselmélet Tanszék által 2010. április 23-ára szervezett esemény célja a Behavior Economics magyarországi népszerűsítése és a jelenleg folyó kutatások bemutatása. A workshopon elsősorban közgazdászok, pszichológusok és matematikusok részvételére számítunk. Szeretnénk rávilágítani a három tudományterület kapcsolódási pontjaira és arra, hogy melyek azok a gazdasági és döntési problémák, amelyekhez a három tudományterület közösen tud modelleket kidolgozni. A pszichológusok a kísérletezésben szerzett jártasságukkal és tudásukkal, a közgazdászok és a matematikusok problémafelvetéseikkel, ill. modellezési tudásukkal járulhatnak hozzá a kutatásokhoz. Célunk, hogy két-három éven belül létrejöjjön egy magyarországi, versenyképes Behavior Economics műhely, ahol határterületi problémákat kutatunk és behavior economics-ot oktatunk.

REGISZTRÁCIÓ

Kérjük, amennyiben részt kíván venni a Workshopon, az alábbi linkre kattintva regisztráljon: <u>http://behavioreconomicsworkshop.blog.hu</u>

Részletes program

 

Döntéselmélet minikonferencia

Döntéselmélet Tanszék - folytatva a 2010-ben elkezdett minikonferncia sorozatát a Behavioural Economics  témakörében - újabb minikonferenciát rendez 2011. november 25-én a C épület X. előadójában 9:00 és 13:00 h között. A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges.

A részletes program megtekinthető a következő cím alatt:

behavioreconomicsworkshop.blog.hu/&nbsp;

Jelentkezés: 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDF3R0szR0ZYVmhqOE41SGZveEZqN3c6MQ

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.